Magični Srbi blistali na "Friuliju" - Samardžić pokrenuo Udineze, ulazak Jovića sve promenio, a rasizam pokvario!

Autor: Lazar Nikolić
subota 20.01.2024.
22:49
Izvor: Sportske.net

Fantastična utakmica.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Udineze u gostima sa 3:2 posle velikog preokreta u meču 21. kola italijanske Serije A.

U centru pažnje večeras bili su fantastični srpski fudbaleri Lazar Samardžić i Luka Jović koji su pogađali za svoje ekipe, dok je senku na utakmicu bacio rasizam.

Posle nedovoljno zanimljivijih i sadržajnih pola časa igre krenulo je da "pršti" na stadionu "Friuli". Igrao se 32. minut kada je Milan poveo. Levi bek gostiju Teo Ernandez karakteristično je probio po boku, uputio centaršut po zemlji, a Ruben Loftus-Čik doveo Milan u vođstvo.

Sramne scene viđene su samo nekoliko minuta kasnije kada su navijači Udinezea na rasnoj osnovi vređali tamnoputog golmana Milana Majka Menjona, a on odlučio da iz revolta napusti teren, a utakmica bila prekinuta.

Kada su se igrači vratili na teren zablistao je srpski reprezentativac Lazar Samardžić i doneo izjednačenje Udinezeu u 42. minutu. Sjajnim dribilngom Samardžić je iz igre izbacio štopera Milana Simona Kjera i još boljim udarcem sa distance ostavio Menjona da pogledom isprati kako lopta ulazi u mrežu.

I pored veoma dobre partije Samardžić je zamenjen posle časa igre, a samo dva minuta kasnije rezervista Florijan Tovan doneo je potpuni preokret domaćinu.

Francuz je iskoristio nesmotrenost zemljaka Ernandeza, ukrao loptu i poslao je iza leđa Menjona.

Trener Milana Stefano Pioli reagovao je nakon primljenog gola i u igru uveo Nou Okafora, a onda i Luku Jovića. Upravo su njih dvojica doneli veliki preokret "rosonerima".

Milan je izjednačio u 83. minutu kada je lopta posle udarca Žirua pogodila prečku, a na nju naleteo Jović i smestio je u mrežu.

Izgledalo je tada da će se utakmica završiti podelom bodova, ali tako nije mislio Noa Okafor, koji se najbolje snašao nakon kornera i postigao pobedonosni gol za goste u 93. minutu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke