Magije Sen Maksimena i Rišarlisona nedovoljne Njuki i Evertonu, "vukovi" sačuvali plen protiv Sautemptona

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
17:57
Izvor: Sportske.net

Nekoliko prelepih golova.

@NUFC/Twitter
@NUFC/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Vulverhemptona pobedili su Sautempton na svom "Molinuu" sa 3:1 (1:0) u utakmici 22. kola Premijer lige.

Odličnu utakmicu odigrala je ekipa Bruna Laža, mogla i ubedljivije da slavi, ali neće se buniti zbog trijumfa protiv kluba koji je odnedavno u većinskom vlasništvu srpskog biznismena Dragana Šolaka.

"Vukovi" su poveli preko penala koji je realizovao Raul Himenez. Bio je to pravi krkljanac pred golom Sautemtpona, dve sporne situacije od kojih je ipak jedna proverena putem video-tehnologije i arbirat Majkl Selzbri je pokazao na belu tačku. To je bio prvi penal posle 11 meseci koji je dosuđen za Vulvse.

U nastavku je trijumf potvrdio kapiten Konor Koudi jedva ubacivši loptu preko gol-linije, a to je bio njegov prvenac na stadionu "Molinu" uprkos tome što je u klubu već sedmu godinu! Neizvesnost u utakmicu uneo je fantastični Džejms Vord-Praus snažnim pogotkom iz slobodnog udarca. Lopta se praktično nije ni rotirala, perfketno je pogodio! 



Mogao je Sautempton do pravnanja, ali je Perau pogodio prečku u 90. minutu. Svega dva minuta kasnije - Adama Traore dobija pravoremenu loptu u prostor i lako rešava akciju za konačnih 3:1. Ostaje pitanje da li je Sautempton oštećen jer je nekoliko trenutaka pre Lijanko zatražio pomoć i prekid, ali to nije dobio. Kasno, očigledno.

Ekipa Njukasla remizirala je sa Votfordom 1:1 (0:0) uprkos prednosti koju su imali zahvaljujući pogotku sjajnog Alana Sen-Maksimena.

Čudan igrač, kojem nedostaje taktičke inteligencije, ali kada je u pitanju individualni kvalitet, malo ko može da mu parira u Premijer ligi. Krase ga sjajan dribling, brzina i šut i upravo te karakteristike prikazao je u susretu protiv Ranijerijevog tima.

Prihvatio je loptu pokraj leve aut-linije, a onda se stuštio ka golu i maestralno okončao akciju za eksploziju na "Sent Džejms parku". Nade o opstanku su i te kako žive, ali su propustili priliku da konačno izrone iz zone ispadanja i tu smene upravo današnjeg rivala.


Everton je ponovo razočarao... Ekipa Rafaela Beniteza izgubila je od davljenika Noriča sa 2:1, a već nakon 18 minuta igre zaostajali su dva gola.

Prvobitno je Kin sproveo loptu u sopstvenu mrežu, da bi Adam Ida udvostručio prednost.  Sjajan gol Rišarlisona preko glave, nešto poput makazica, ipak nije bio dovoljan "karamelama" da se vrate.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke