Majnc dao tri gola u Bavarskoj, grčevito se branio, pa ga je spasio VAR!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 20.09.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Pobeda Majnca u Augsburgu.

Uwe Anspach/dpa via AP
Uwe Anspach/dpa via AP

Povezane vesti

U prvom meču četvrtog kola nemačkog šampionata ekipa Augsburga je dočekala Majnc, a na kraju je gost taj koji se dobro počastio sa tri boda - 2:3 (1:2). 

Već posle prvih 15 minuta gosti su imali dva gola prednosti, prvo je Zib u 13. minutu pogodio mrežu, da bi dva minuta kasnije Burkart bio strelac. Kod oba gola, asistenciju beležimo Mveneu. 

Augsburg, koji je pokušao da napadne protivnika do kraja prvog poluvremena, je uspeo u nameri da postigne pogodak i to u 25. minutu preko Šloterbeka. 

Dobra vest za Augsburg bio je i drugi žuti karton za Amirija, oba je dobio u intervalu od dva minuta, prvi zbog nesportskog ponašanja, drugi zbog povlačenja protivnika, što je uslovilo potpunu defanzivu Majnca. 

Napadali su domaći i već posle četiri minuta drugog poluvremena primili gol. 

Burkart je ponovo bio strelac na asistenciju Honga. Ipak, Bavarci su krenuli na sve ili ništa, postigli gol preko Esendea u 57. minutu i imali su sasvim dovoljno vremena da postignu još koji do kraja. 

Praktično nisu izlazili iz kaznenog prostora Majnca, a onda je Esende zbog nedozvoljenog starta dobio direktan crveni karton. 

Ni to ih nije sprečilo da napadaju, nekoliko kolosalnih šansi i onda penal za Augsburg u poslednjem minutu nadoknade. VAR tehnologija je stupila na delo, a posle pet minuta gledanja snimka, sudija je odlučio da nema penala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke