Majnc iskoristio Bajernovo "raspuštanje", Pantović "rastužio" Halanda!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.04.2022.
17:27
Izvor: Sportske.net

Herta ispustila bodove "spasa".

 EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbaleri Majnca savladali su Bajern iz Minhena rezultatom 3:1 u 32. kolu nemačke Bundeslige.

Domaći su iskoristili "slavljeničku" atmosferu u redovima Bavaraca, koji su već stigli do nove šampionske titule, i nadigrali tim Julijana Nagelsmana.

Majnc je posle prvih pola sata vodio sa 2:0. Golove su postigli Džonatan Burkhart u 17 i Musa Niakate deset minuta kasnije. Robert Levandovski je do kraja poluvremena smanjio rezultat.

Veliku pobedu domaćina portvrdio je Leandro Bareiro Martins golom u 57. minutu.

Koliko je Majnc bio bolji rival danas dovoljno govori i broj udaraca ka golu (24:4), to se Bajernu, možda i nikada, nije desilo u Bundesligi.

Fenomenalnu utakmicu gledali smo na "Vestfalenu". Erling Haland je postigao het-trik, ali to nije bilo dovoljno ni za bod Borusije Dortmund protiv Bohuma. Gosti su slavili sa 4:3. Junak je Srbin, Miloš Pantović.


Bohum je posle samo osam minuta vodio sa 2:0. Sebastijan Polter doveo je goste u vođstvo u trećem minutu, da bi prednost Bohuma udvostručio Holtman pet minuta kasnije. 

Prednost Bohuma nije dugo trajala, Erling Haland je iskoristio dva jedanaesterca i vratio rezultatski egal u 30. minutu. Norvežanin je danas imao svoj dan, stigao je do het-trika posle 17 minuta igre u drugom poluvremenu. Ipak, Bohum se nije predavao. Srpski internacionalac bio je centralna figura preokreta Bohuma. Prvo je asistirao Jirgenu Lokadiji za izjednačenje, da bi pet minuta pre kraja, pogodio, iz penala, za veliku pobedu gostiju.

U ostalim utakmicama dva "davljenika" Arminia Bilefeld i Herta, podelili su bodove, bilo je 1:1. Keln je bio ubedljiv na gostovanju Augzburgu i slavio sa 4:1. Bodove su podelili Štutgart i Volfsburg, meč je završen rezultatom 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke