Radonjić tragičar, Atletik Bilbao osvojio 24. trofej u Kupu kralja!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 07.04.2024.
08:12
Izvor: Sportske.net

Kup kralja

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Atletik Bilbao je osvojio Kup kralja 24. put u svojoj istoriji, pošto je nakon penala pobedio Majorku - 5:3 (1:1). 

Iako je Majorka povela, Bilbao je uspeo da se vrati u meč i potom do 90. i 120. minuta nije bilo promene rezultata. U penal seriji tragičar je bio i Nemanja Radonjić, dok je Matija Nastasić ušao u produžecima, a Predrag Rajković je ostao na klupi.

Majorka je stigla do vođstva u 21. minutu kada je posle nekoliko pokušaja i velike gužve u kaznenom prostoru rivala, Danijel Rodrigez pronašao put do mreže.

Bio je to znak za Baske da krenu u totalnu ofanzivu, pa je Bilbao uzvratio preko Guruzete, čak i postigao gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao Niko Vilijams.

Njegov brat Injaki imao je solidnu šansu kada je šutirao pored leve stative, dok je u finišu prvog poluvremena i Guruzeta propustio odličnu priliku.

I u drugom poluvremenu, klub sa Baleara imao je prvi udarac ka golu protivnika kada je udarac Larina odbranio Agirezabala, a kazna za promašaj usledila je već u 50. minutu.

Odličan pas Nika Vilijamsa uspeo je da u gol pretvori Oihan Sanket koji je na pravi način završio akciju i zatresao mrežu Grifa.

Jedan od dvojice tragičara bio je naš reprezentativac Nemanja Radonjić, koji je ušao u igru u 74. minutu, a u trećoj penal seriji je promašio i tu je definitivno bio kraj. Osim njega, prethodno je promašio i Morlanes, pa golovi Murićija i Sančeza u prvoj i četvrtoj seriji nisu bili dovoljni. 

Za Atletik Bilbao su sva četvorica igrača bila precizna - Raul Garsija, Muniain, Vesga i Berenger. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аџа
Sunday, 07.04.2024
08:17

Прво,тренер је много глуп чим је одредио Радоњића да шутира пенал.