Majorka mučila Atletiko, Grizman probio "bedem"ispred Rajkovića!

Autor: Mladen Heleta
subota 25.11.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Veoma bitan trijumf Atletika.

EPA-EFE/SERGIO PEREZ
EPA-EFE/SERGIO PEREZ

Povezane vesti

Fudbaleri Atletika pobedili su Majorku u Madridu sa 1:0, u utakmici 14. kola španske La Lige.

Gol odluke postigao je Antoan Grizman u 64. minutu.

Tim Dijega Simeonea je sada treći na tabeli sa 31 bodom, što je tri manje od lidera Đirone i jedan od drugoplasiranog Reala.

Majorka se nalazi na 17. poziciji sa tek devet bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme su oba tima "prespavala", igrao se jako loš fudbal, Atletiko je jalovo napadao i nije viđen nijedan udarac u okvir gola.

Domaćin je furiozno krenuo u drugo poluvreme i svim silama pošao po pogodak.

Prvi udarac na gol desio se u 48. minutu, kada je Morata bio u velikoj prilici. Bio je to odličan trzaj glavom napadača Atletika i još bolja odbrana našeg Predraga Rajkovića.

U 54. minutu je Morata promašio čist zicer i tukao pored gola sa svega nekoliko metara, a u 60. minutu prodor Aspilikuete i udarac Koree, koji je fijuknuo tik pokraj leve stative.

"Bedem" Majorke je sve više pucao pod pritiskom, defanzivci su "seli u krilo" Rajkoviću, a ono što je bilo neminovno desilo se u 64. minutu.

Ermoso je centrirao sa levog boka, a sjajni Antoan Grizman je udarcem glavom sa 12 metara poslao loptu pod samu prečku, iza nemoćnog Rajkovića, za 1:0.

Majorka je počela da igra fudbal tek pošto je primila gol. Larin je pretio u nekoliko navrata, a u 80. minutu izvrsna intervencija Jana Oblaka posle šuta Gonzalesa. Bio je to prvi udarac u okvir gola Madriđana.

U 83. minutu je Endiaje izašao sam pred Oblaka, mogao je da bira na koji način će da ga savlada, ali je izuzetno loše šutirao sa nekih desetak metara iz punog trka i promašio je ceo gol.

U samom finišu više nije bilo uzbuđenja, Atletiko je zatvorio sve prilaze svom golu i upisao trijumf.

I Predrag Rajković i Matija Nastasić odigrali su ceo meč za poraženu ekipu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke