Majstor Emeri - Kad Juventus odigra nejuventusovski, onda slede katastrofa i eliminacija!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 16.03.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Unaj Emeri je mag eliminacionih utakmica!

AP Photo/Antonio Calanni
AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Fudbaleri Viljareala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u ukupnom skoru od 1:4 izbacili Juventus. Oni su u revanš utakmici savaldali su italijanski tim u Torinu sa 0:3 (0:0). 

Juventus nije navikao svoje navijače, ali ni ostatak javnost da pod vođstvom Masimilijana Alegrija igra napadački ove sezone. Situacija se popravila od dolaska Dušana Vlahovića i da poseduju odličan ofanzivni kvalitet pokazali su u prvom delu prvog poluvremena kada su stvorili niz šansi, ali to im nije donelo rezultat.

Prvo je Alvaro Morata odlično šutirao glavom, ali je Heronimo Rulji odlično reagovao i ispostaviće se, dobio injekciju samopouzdanja. Sjajno je branio nekadašnji čuvar mreže Real Sosijedada, zaustavljao udarce i Dušana Vlahovića kojem je odmogla prečka u jednom momentu da ponovo zatrese mrežu protiv Viljareala.

Uglavnom je Juventus bio tim koji je diktirao tempo, ali je i Viljareal imao svoje šanse, a ističe se udarac Đovanija Lo Selsa kada cu ga centimetri delili od pogotka.

U drugom poluvremenu tempo je znatno opao. Broj prilika se na obe strane smanjio i išlo se ka produžecima, ali onda je Danijele Rugani načinio skupu grešku za "staru damu". Zakasneli i neoprezni start nad Fransisom Kokelanom u kaznenom prostoru okarekterisan je kao penal od strane Simona Marčinjaka, a Đerar Moreno je bio precizan u 78. minutu. Imao je Vojček Ščensni loptu na ruci, ali Morenov šut je pogodio tačno tamo gde Poljak nije mogao da dohvati.


Juventus je bio bliži pogotku čitavo prvo poluvreme, igrali ofanzivnije nego u bilo kom meču u dosadašnjoj sezoni (a da je na semaforu izjednačeno), no odstupanje od svog dosadnog fudbala ih je koštalo.

U 85. minutu Pau Tores je zapečatio sudbinu Torinjana. Lopta je posle kornera prošla kroz čitavu odbranu Juvea i on ju je pomalo nespretno sproveo u mrežu. Do kraja meča bio je to i ubedljiv trijumf gostiju pošto je De Liht igrao rukom pred svojim golom, a Arno Danžuma postavio je ogromnih 0:3.

Tako se četvrtfinale kompletiralo i u njemu će pored Viljareala učestvovati Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Real Madrid, Atletiko Madrid, Benfika i Bajern Minhen .

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke