Majstorija Samardžića protiv šampiona Italije, kalčo romantik Berardi srušio Inter na Meaci!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.09.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

U terminu od 20.45 večeras su odigrane tri utakmice šestog kola prvenstva Italije.

EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro
EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Fudbaleri Sasuola priredili su novo iznenađenje pošto su na Meaci savladali Inter rezultatom 2:1.

"Neroverdi" su na krilima poslednjeg Kalčo romantika Domenika Berardija srušili vicešampiona Evrope koji je golom i asistencijom praktično odlučio pobednika.

Posle prvog poluvremena nije izgledalo tako.

Promašaje Toljana i Bajramija naplatio je Inter na najbolji mogući način u prvom minutu nadoknade vremena, Denzel Damfris probio je po desnoj strani i levom nogom preciznim udarcem savladao nemoćnog Konsiljija.

A onda se ukazao Domeniko Berardi.

Reprezentativac Italije pogurao je svoj tim prvo do izjednačenja, igrao se 54. minut kada je lepim dodavanjem proigrao Nedima Bajramija koji je iz prve pogodio prvi ugao savladanog Zomera.

Šta tek reći za detalj devet minuta kasnije, Berardi je namestio loptu na levu nogu i iskosa s desne strane pogodio drugi ugao golmana Intera.

Krenuo je domaćin na sve ili ništa, ali je Sasuolo uspeo da ostvari novu veliku pobedu posle trijumfa nad Juventusom.

Napoli je na domaćem terenu lako slavio protiv Udinezea sa 4:1, a veoma zapažen nastup imao je i reprezentativac Srbije Lazar Samardžić postigavši efektan pogodak.

Ono što može da raduje navijače tima sa stadiona Dijego Maradona jeste pogodak Viktora Osimena koji je u lošim odnosima sa trenerom i upravom kluba posle ispada na društvenim mrežama.

Nigerijac je pogodio u 39. minutu i udvostručio prednost Napolitanaca posle gola Pjotra Zjelinskog sa penala u 19. minutu.

Priliku da zaigra u drugom poluvremenu dobio je i reprezentativac Srbije Lazar Samardžić, a posle prvog gola u sezoni Hviče Kvarachelije u 74. minutu, videli smo pravu majstoriju srpskog veziste.

Igrao se 81. minut kada je Samardžić uzeo loptu na sredini terena, na sjajan se način oslobodio čak četvorice čuvara, odigrao dupli pas sa Saksesom i uz malo sreće savladao Mereta.

Slaba je to uteha za "zebrete" koje su na kraju primile i četvrti pogodak koji je postigao Đovani Simeone u 82. minutu.

Lazio je ostvario trijumf u Rimu protiv Torina rezultatom 2:0.

Domaćin je poveo u 56. minutu golom Matijasa Vesina, da bi konačan rezultat postavio Matija Zakanji u 75. minutu susreta.

Reprezentativac Srbije Vanja Milinković Savić odigrao je čitav meč za goste iz Torina, dok su u 60. minutu u igru ušli i njegovi reprezentativni saigrači Nemanja Radonjić i Ivan Ilić.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke