Majstorije "Kvaradone" i Osimena, titula sve bliža!

Autor: Milovan Longinov
petak 17.02.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Napoli ne dopušta iznenađenja.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija približili su se za još jedan korak ka "Skudetu" pošto su večeras u gostima pobedili Sasuolo rezultatom 2:0 u 23. kolu Serije A.

Po ko zna koji put ove sezone blistao je tandem Kvarakelija-Osimen, jer su upravo obojica dali po gol.

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, a popularni "Kvaradona" je u 12. minutu izveo sjajan solo prodor i pogodio sam ugao za 1:0.

Još veću majstoriju izveo je Osimen, koji je prihvatio pas Rahmanija, izvukao se možda i previše udesno, ali je onda raspalio po lopti i pogodio prvi ugao za 0:2.

Nakon ubedljivog vođstva, Napoli je potpuno preuzeo kontrolu na sredini terena, a domaći su jedinu šansu još imali u 80. minutu, ali promene rezultata nije bilo.

Istina, u poslednjim trenucima meča Đovani Simeone je postigao gol glavom, ali je on poništen posle asistencije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije. 

Sve u svemu, Napoli je sada dodatno uvećao prednost u odnosu na Inter na +18 i praktično bi mogao već tokom narednih mesec dana da zvanično osvoji titulu na koju čeka još od davne 1990. godine, kada je Skudeto u Napulj doneo veliki Dijego Armando Maradona. 

U narednom kolu Napoli gostuje Empoliju, a Sasuolo ekipi Lećea.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke