Majstorije na ''San Mamesu'' i pobeda Reala!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Domaćin propustio prilike da meč učini dramatičnim u finišu.

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

U derbiju 17. kola španske Primere, Real je večeras kao gost savladao ekipu Bilbaa rezultatom 2:0.

Ovo je trinaesta pobeda Reala kojom je nastavio poteru za vodećom Barselonom. Sada Barsa na vrhu ima 44, a Real na drugoj poziciji 41 bod, dok je Bilbao ostao na osmom mestu sa 26 bodova.

Real je poveo u 24. minutiu meča, kada je Valverde centrirao sa desne strane na ivicu peterca, gde je Asensio kratko odbio loptu do Benzeme koji je ''hvala'' volej udarcem i postiže prelep gol - 0:1.

Veliku priliku da Realu duplira prednost imao je Naćo Fernandez u 59. minutu, kada je njegov udarac izblokiran posle pokušaja iskosa sa desne strane, zatim je pao u pokušaju da ponovo dođe do lopte, ali nije bilo osnova za jedanaesterac.

Sedam minuta kasnije prelepa akcija Reala, brza, jednostavna, na kraju Benzema je majstorski proigrao Asensija u kaznenom prostoru, ali njegov udarac iskosa sa desne strane je bio zamalo neprecizan i lopta se otkotrljala tik pored desne stative protivničkog gola.

Malo je nedostajalo da Real bude kažnjen za neiskorišćene prilike. Posle centaršuta sa leve strane, Niko Vilijams se našao u veoma izglednoj poziciji na desetak metara od gola, ali je veoma loše zahvatio loptu i prilika je propala.

Par minuta kasnije, u 77. minutu meča, mreža Reala se zatresla posle kornera i izbijene lopte koja je zatim vraćena u kazneni prostor, gde ju je prihvatio Vilijams i ubacio u mrežu, ali je posle provere u VAR sobi utvrđeno da je svemu prethodila ofsajd pozicija.

Nastavili su domaći da vrše pritisak pred golom Reala, ali Real je izdržao, uspeo da se odbrani.

I kada se činilo da je Bilbao bliži izjednačenju, Real je overio svoj trijumf. Tek što je počela nadoknada vremena, Valverde je povukao loptu po desnoj strani, proigrao Rodriga, a ovaj vratio na ivicu kaznenog prostora za Tonija Krosa koji majstorski iz prve šutira i pogađa donji levi ugao gola domaćeg tima - 0:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke