Makabi ispao, Partizanovci čekaju Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.07.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda saznala ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kazahstanskog predstavnika, ekipe Kairata iz Almatija.

Kairat je danas u revanš meču prvog kola kvalifikacija na svom terenu uspeo da eliminiše izraelski Makabi iz Haife, pobedom rezultatom 2:0, a prvi meč u Haifi bio je okončan remijem, 1:1.

Kairat će protiv Crvene zvezde biti domaćin u prvom meču narednog utorka ili srede, termin će tek biti potvrđen, a revanš je na ''Marakani''.

Bivši vezista Partizana i crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović je i danas pokazao da mnogo znači ovoj ekipi Kairata, dao je veliki doprinos ovakvom epilogu, a u dvomeču protiv Zvezde trebalo bi da mu se pridruži i novi saigrač, pojačanje iz Partizana - kamerunski štoper Maki Banjak.

Kosović je imao pokretačku ulogu i u desetom minutu kada je Kairat stigao do vodećeg gola. Sa leve strane poslao je loptu u kazneni prostor za Šušenačeva, ovaj je samo prosledio do Vagnera Lava,a iskusni napadač sa oko šest-sedam metara pogodio mrežu - 1:0.

U 33. minutu nova sjajna prilika za Vagnera Lava posle još jednog pravovremenog dodavanja Kosovića, ovoga puta kroz sredinu, ali je golman Koen izašao kao pobednik.

Par minuta kasnije još jedan opasan pokušaj Vagnera Lava, ovog puta sa distance, gađao je donji desni ugao, ali je Koen još jednom odlično intervenisao.

Početkom drugog poluvremena, Koen je imao i jedan kiks u svom kaznenom prostoru, istrčao je u prazno, ali to domaći nisu uspeli da iskoriste.

Akcija Makabija po levoj strani, Šeri je na kraju pokušao glavom, ali je golman Kairata pravovremeno intervenisao i izbio loptu u korner.

Posle dužeg perioda, konačno je pripretio i Makabi sredinom drugog poluvremena. Akcija Makabija tekla je po levoj strani, Šeri je na kraju pokušao glavom, ali je golman Kairata pravovremeno intervenisao i izbio loptu u korner.

Ali, umesto izjednačenja, odmah je Kairat uzvratio i rešio pitanje pobednika. Igrao se 66. minutu meča, ponovo Kosović pokreće akciju sa leve strane, lopta u kaznenom prostoru dolazi do Vagner Lava koji pokušava da asistira, ali onda očajno reaguju štoperi Makabija i lopta se nekako odbija do Abikena koji sa desetak metara pogađa mrežu i postavlja konačnih 2:0.

Uz pomenutog Kosovića, naravno i Vagnera Lava, odličan posao u ekipi Kairata odradili su i štoperi Rade Dugalić i Alip, koji su se bez većih problema izborili sa napadačima Makabija.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke