Makedonac među 20 najtalentovanijih fudbalera u Evropi

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 10.06.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net, Beta

Zasluženo...

EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Makedonski reprezentativac Elif Elmas našao se na listi 20 najtalentovanijih evropskih fudbalera kojima predstoji blistava profesionalna karijera, koju je sastavio britanski servis Bi-Bi-Si (BBC), preneli su danas makedonski mediji.  

"Sa dve supešne sezone u dresu Napolija i više od 200 utakmica u seniorskoj konkurenciji EURO 2020 može da bude scena za još veći renome 'makedonskog dijamanta' (kako nazivaju Elmasa)", naveo je BBC.

Dvadesetjednogodišnji Elif Elmas je za makedonsku reprezentaciju debitovao u junu 2017. godine i od tada je nezamenjiv u nacionalnom timu, postigavši sedam golova na 27 utakmica.

U društvu Elmasa u izboru BBC-ija su i Žeremi Doku (Belgija), Džordan Larson (Švedska), Adam Hložek (Češka), Okrun Kokču (Turska), Aleksander Isak (Švedska), Aleks Kral (Češka), Džamal Musijala (Nemačka), Saša Kalajdžić (Austrija), Halil Dervišoglu (Turska), Kristof Baumgartner (Austrija), Tomas Suslov (Slovačka), Kamil Pjatkovski (Poljska), Joško Gvardiol (Hrvatska), Oni Valakari (Finska) i Pedri (Španija).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke