Makron apeluje - Embape možda zaigra u Parizu?

Autor: Sportske Net
utorak 16.04.2024.
22:35
Izvor: Sportske.net

Ostaje da se vidi šta će klubovi odlučiti.

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da će sve učiniti da evropski fudbalski klubovi, uključujući i Real Madrid, omoguće igračima da budu dostupni za Olimpijske igre u Parizu ovog leta, preneo je danas portal "Atletik".

Francuska želi da napravi "veliki predstavu" kada bude bila domaćin fudbalskog turnira na OI i nada se da će u njoj biti uključeni brojni igrači visokog profila, uključujući i Kilijana Embapea, Orelijena Čuamenija i Eduara Kamavingu.

Međutim, to će zahtevati određene napore, jer takmičenje počinje 24. jula i traje do 9. avgusta, a u tom periodu će predsezonski programi mnogih timova već biti u toku. Podsetimo, Real Madrid je poslao pismo da njihovi igrači neće igrati na Olimpijskim igrama, a s obzirom na to da je Embape na ulaznim vratima u Madrid, izvesno je da neće igrati u Parizu. 

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj završava se samo deset dana pre Olimpijade, 14. jula, što izaziva zabrinutost zbog umora igrača, kao i zbog izuzetnog obima pripremnog i kondicionog rada koji imaju van "fudbalske" sezone, odnosno tokom leta.

Klubovi ne mogu biti primorani da puste igrače za OI, što predstavlja mogućnost teških razgovora, ocenio je portal.

"Učinićemo sve", rekao je Makron za "RMC Sport" i dodao da ima poverenje u francuske i evropske klubove.

Prema njegovim rečima, problem može da nastane i zbog toga što će se Evropsko prvenstvo u fudbalu održati pre OI. "Verujem da klubovi moraju da odigraju svoju ulogu ako želimo da imamo sjajnu predstavu na Olimpijade", dodao je predsednik Francuske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke