Mala pobuna - U Monaku opšte zaprepašćenje, klub izdao naređenje igračima

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.01.2022.
09:40
Izvor: Sportske.net

Otkaz Niku Kovaču je uzdrmao tim.

@AS_Monaco_EN/Twitter
@AS_Monaco_EN/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka iznenađeni su odlukom uprave kluba da otpusti hrvatskog stručnjaka Nika Kovača.

Uprkos tome što ekipa ima svega jedan poraz na poslednjih 11 utakmica i da je on stigao na "Parku prinčeva", Monako je lišio Nika Kovača dužnosti nezadovoljni stanjem na tabeli. 

To je, kako piše današnji "Ekip", potpuno iznenadilo kompletnu ekipu koja nije očekivala da će u ovom trenutku i u specifičnom delu sezone, Monako odlučiti da zameni trenera kojem su verovali. Oni smatraju da je Kovač odlično obavljao svoj posao i da im je pomogao da prevaziđu teške trenutke nakon što je preuzeo ekipu 2020. godine.

Hrvatski strateg je, shodno svome poimanju života, rešio da se na džentlmenski način rastane sa svojim fudbalerima. Pred trening u petak je došao da se pozdravi sa igračima i porazgovarao je sa svakim ponaosob! Želeo je da im da do znanja da nije imao ništa lično protiv bilo koga od njih, već da je klub zahtevao od njega da bude oštriji smatrajući da se ekipa opustila pred njegov dolazak. Izvinio se i napustio trening centar.

Ekipu je na sesiji u petak predvodio dojučerašnji Kovačev pomoćnik Danijel Perinel, što je takođe iznenadilo igrače. Hrvat ga je pozvao u klub, da bi sada nekadašnji defanzivac Klermona ostao i posle odlaska bivšeg menadžera Ajntrahta i Bajerna.

Posle svega, u kneževini vlada mala vrsta pobune. Na pomenutom treningu igrači su izrazili nezadovoljstvo pred upravom kluba za koju smatraju da nisu dovoljno ojačali tim letos kako bi Monako ispunio zacrtane ambicije. Potpredsednik Oleg Petrov i sportski direktor Mičel izašli su pred igrače u petak objasnivši im da je cilj plasman u Ligu šampiona, te da je ekipa najpribližnija kvalitetu PSŽ-a od svih u Francuskoj.

Kao novi trener spominje se strateg Klub Briža Filip Klemen, a za mesto na klupi figurira i Džesi Marš, no Belgijanac je bliži promociji. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke