Maler Bolonje na Sardiniji, Kaljari u nadoknadi do tri boda

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 11.01.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Gosti bili bliži pobedi.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje poraženi su gostovanju Kaljariju 2:1 u meču 21. kola italijanske Serije A, koji je rešen u korist domaćih u dubokoj nadoknadi vremena.

Kaljari je bolje počeo meč i već u 14. minutu uzdrmao stativu gola gostiju nakon šuta Raula Belanove.

Bolonja je uzvratila preko Artuara Teatea, a nekoliko minuta kasnije oprobao se na suprotnoj strani Alberto Grasi, ali je golman bio na mestu.

Bolonja je povela u 54. minutu golom Rikarda Orsolinija nakon izvanrednog šuta iz slobodno udarca. Golman Kaljarija je bio nemoćan da zaustavi ovaj vanserijski šut.

Odmah nakon gola Bolonja je mogla do 2:0, ali se Marko Arnautović nije najbolje snašao.

Nakon blagog zatišja usledio je odgovor Kaljarija koji je izjednačio u 72. minutu zahvaljujući atraktivnom golu Leonarda Pavoletija

Samo pet minuta posle primljenog gola Bolonja je propustila priliku da vrati vođstvo pošto je golman Kaljarija odlično odbranio udarac Orsolinija.

U 83. minutu oprobao se i Andreas Skov Olsen, ali je lopta prohujala pored stative, što je došlo na naplatu u četvrtom minutu nadoknade kada je Gaston Pereiro pogodio na asistenciju Žoaa Pedra.

Bolonja je ovim porazom propustila priliku da dođe stigne do drugog trijumfa u nizu nakon ubedljive pobede u Sasuolu za kraj prošle godine i ispustila šansu da se probije do devetog mesta.

Kaljari je tek trećim trijumfom u ligi došao na svega bod od Venecije, koja je najlošije rangiran tim u bezbednoj zoni i sada su u daleko boljoj poziciji da izbore opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke