Ronaldov odlazak probudio Mančester, pao i Bornmut

Autor: Sportske Net
utorak 03.01.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Ubedljivi ,,đavoli".

EPA/ADAM VAUGHAN
EPA/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Bornmut u okviru 18. kola Premiejr lige rezultatom 3:0 za šestu pobedu u nizu. 

Već u 11. Marsijal je pokušao glavom da pošalje loptu u mrežu na centaršut Šoa, međutim nije bio dovoljno precizan.

U 23. minutu domaći su poveli posle prekida. Eriksen je centrirao, a Kazemiro se odlično pozicionirao i posllo loptu u mrežu iz nepsoredne blizine. Bornmutu je ovo 11. gol iz prekida ove sezone.

Jedini šut Burnmuta bio je preko Bilinga, ali uspeo da izbori samo korner.

Posle pola sata igre mogao je Junajted do još jednog gola, šutirali su Rašford, potom i Kazemiro, ali je golman Travers odolevao napadima.

Neposredno po povratku na teren ,,đavoli su stigli do 2:0. Šo je iskoristio centaršut Garnaća, koji je prethodno u finišu prvog poluvremena zamenio povređenog Van de Beka. 

Posle sat vremena igre gledali smo drugi Bornmut, koji vezao nekoliko napada, ali je De Hea odbranio nalete gostiju. 

Vratio se Mančester u život posle ofanzivnije igra gostiju. U 78. minutu Garnaćo je bio u prilici da dovede Junajted do još ubedljivijeg vodstva, ali je pogodio stativu. Pokušao je i Dalo, kao i Antoni na drugoj strani.

Tačku na meč stavio je Rašford posle duge lopte Šoa, koju je primio Bruno i potom dodao do Rašforda koji je samo poslao loptu sa leve strane u gol. 

U 92. minutu De Hea je odbranio stopostotnu šansu Entonija, koji je samo nekoliko sekundi kasnije pogodio i prečku iz kornera koji je usledio.

Posle ovog meča Junajted ima 35, koliko i Njukasl, ali imaju lošiju gol razliku i trenutno su četvrti. Bornmut je 15. sa 16 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke