Brajton iz penala u 99. minutu srušio Junajted!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.05.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Mekalister neumoljiv.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona pobedili su Mančester junajted na svom terenu sa 1:0 u zaostaloj utakmici 28. kola engleske Premijer lige.

Bila je ovo repriza nedavnog polufinala FA kupa. Na Vembliju su pre desetak dana mreže ostale netaknute, tada je Junajted slavio posle penala, a večeras je malo nedostajalo da ponovo bude 0:0. Ipak, uporni domaći tim je trijumfovao golom Argentinca Aleksisa Mekalistera iz penala u devetom minutu sudijske nadoknade vremena.

U prvom poluvremenu velika šansa za Mitomu, fudbaler Brajtona je imao situaciju koju je mogao da reši, ali je David De Hea dobro reagovao. 

Na drugoj strani pretio je Markus Rašford, a potom i Entoni Marsijal koji je snažno šutirao, ali po sred gola, pa golman Stil nije imao mnogo problema. 

U nastavku bez nekih velikih šansi i za jedne i za druge sve do 90. minuta, kada je De Hea skinuo sjajnu priliku Mekalisteru. Ali, to je bio samo uvod u neverovatnu završnicu.

Igrao se 96. minut kada je Luk Šo igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Nakon intervencije iz VAR sobe, sudija Mariner je pokazao na belu tačku, a Mekalister je tri minuta kasnije bio neumoljiv i pogodio je sa 11 metara za 1:0.

Brajton je šesti na tabeli sa 55 bodova i blizu je istorijskog plasmana na evropsku scenu. Junajted je četvrti sa 63 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke