Prelaz u Parizu, "Građani" blizu istorijskog finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 28.04.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pep preporodio tim na poluvremenu, PSŽ nestao sa terena!

YOAN VALAT
YOAN VALAT

Povezane vesti

Mančester siti nosi veliku prednost u ENglesku iz Pariza, bilo je 1:2 nakon prvih 90 minuta polufinala Lige šampiona. 

PSŽ sjajan u prvom poluvremenu, počelo je šansom Nejmara koji je šutirao odlično, ali je Ederson dobro odbranio, da bi samo dva minuta kasnije, u 15. minutu, ekipa domaćih stigla do prednosti. 

Anhel Di Marija je centrirao iz kornera, najviši u skoku Markinjoš koji skreće loptu u mrežu za 1:0. 

Ukupno 30. asistencija Di Marije u poslednjih deset godina u Ligi šampiona, najbolji je u tom segmentu. 

Domaćin je daleko više pretio, imao šanse, prekide koji su bili opasni, konstatno su napadali iz kontri i Pep Gvardiola je morao nešto da promeni na poluvremenu što se tiče taktike. 

Poluvreme se završilo šutem Fila Fodena, Navas je dobro odbranio. 

Jedini gol iz prvog dela igre pogledajte OVDE

U nastavku druga priča, Siti je promenio stav i stigao do gola u 63. minutu utakmice. Tada je De Brujne zavrnuo loptu u kazneni prostor, želeo je da centrira, ali je postigao pogodak. Navas je čekao da neko reaguje od odbrambenih igrača, jako neugodna situacija za golmana koji je uvek krivac u ovakvoj poziciji, 1:1. 

Samo osam minuta kasnije slobodan udarac za Mančester siti, domaći su bili sve nervozniji, posebno Brazilci u timu Pari Sen Žermena. Slobodan udarac je izveo Rijad Marez i to na fantastičan način za 1:2!

U 77. minutu novi šok za navijače Pari Sen Žermena pošto je Idrisa Gaj očajno startovao nad Gundoganom, sudija Feliks Brih je odlučio da mu pokaže direktan crveni karton. Mogao je to da uradi i na suprotnoj strani kada je uklizao De Brujne, ali jasno je da se radi o igraču većeg autoriteta. 

Do kraja bez promene, Mančester siti nosi dobru zalihu u svoj dom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Thursday, 29.04.2021
01:06

Svaka čast City-ju ne na pobedi već na tome što su posle onako lošeg početka i nemogućnosti da išta naprave pred golom PSG-a tokom celog 1. poluvremena uspeli da znatno poprave igru, da budu dosta bolji od PSG-a u 2. poluvremenu i da usput preokrenu rezultat. Nisam ni očekivao da će Pep na poluvremenu išta uspeti da promeni, on je opravdao moja očekivanja, ali je City žestoko dodao gas na isti način igre i pokazao da su ne samo bolji od PSG-a već verovatno i najbolja ekipa u Evropi trenutno. Između biti najbolji i osvojiti LŠ jedini ko bi mogao da se ispreči je Pep Gvardiola, ako dobije napad 'taktičke dominacije' nad protivnikom, što je do sada City i Bayern (dok ih Pep vodio) koštao titula u LŠ. Ukoliko se uzdrži od toga verujem da će City osvojiti 'klempavka'.

avatar
Badr®Hari
Wednesday, 28.04.2021
23:25

Bolje i ovi naftaši negoli ovi Francuski. Valjda neće Pep opet 'mudrovati' u revanšu i pripremiti 'taktiku' kojom će 'iznenaditi i uništiti' Pochettina, izdominirati i pokazati 'ko kosi, a ko vodu nosi' k'o što je to uradio protiv Klopa... i ne samo njega.