Mančester siti tužio Premijer ligu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 05.06.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Hoće li ovo promeniti način poslovanja na Ostrvu, ali i u ostatku fudbalskog sveta?

mancity.com
mancity.com

Povezane vesti

Premijer liga pokrenula je istragu protiv Mančester sitija koji je optužen za kršenje 115 tačaka u periodu od 2009. do 2018. godine, a najsporniji su finansijski izveštaji kluba o transferima, sponzorski ugovori, kao i ugovori sa trenerima koji su određenu svotu novca dobijali "ispod stola".

Siti će na ovu tužbu odgovoriti - tužbom.

Tajms je preneo informaciju da su "građani" odlučili da tuže upravu Premijer lige kako bi pravilnik o finansijskom poslovanju (ATP, Associated Party Transaction) koji je na snazi o 2021. godine u potpunosti oborili i stavili van zakona.

Pravilnik je napravljen dolaskom novih vlasnika Njukasla iz Saudijske Arabije kako bi se obezbedio ravnopravniji tretman klubova u Premijer ligi što se tiče novih ulaganja kroz sponzorske ugovore, što je upravo jedna od spornih tački u slučaju Sitija uzevši u obzir da je klub iz Mančestera praktično u vlasništvu državnih struktura Ujedinjenih Arapskih Emirata

I ne samo to, Siti će pored obaranja pravilnika tražiti i finansijsku odštetu jer smatra da ovaj pravilnik nije legala, te da je klub zapravo žrtva diskriminacije.

Mančester siti je do sada ispunjavao sve propise UEFA koja nije ulazila u detalje sponzorskih ugovora koji su neretko bili "prenaduvani", pa je zbog toga Premijer liga odlučila da stvar preuzme u svoje ruke i odlučuje o ugovorima pojedinačno slučaj po slučaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke