Manćini je bivši? Šampionski tandem u igri, gleda se i ka Madridu!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.03.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Italija prolazi kroz najizazovniji period.

EPA-EFE/CARMELO IMBESI
EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Povezane vesti

Eliminacijom od Severne Makedonije u polufinalu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo i gubitkom i poslednje šanse da se domogne Mundijala sa Italijom, selektor Roberto Manćini je ozbiljno poljuljao šanse da se zadrži na trenutnoj poziciji.

Manćini je pre samo osam meseci bio heroj nacije kada je sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo, ali je već jesenas njegov tim nagovestio pad forme što je doživelo kulminaciju u četvrtak uveče u Palermu.

Dan kasnije, "Gazeta delo Sport" dovodi u pitanje njegov ostanak na klupi Azura, a kao moguću zamenu navodi tandem koji je 2006. godine pokorio svet.

Reč je o prekaljenom Marčelu Lipiju, tada selektoru Italijana i njegovom pomoćniku, tada kapitenu Azura Fabiju Kanavaru, koji je te godine osvojio "Zlatnu loptu".

Od Mundijala u Nemačkoj prošlo je više od deceniju i po, ali šampionski pelcer je i dalje tu i čeka da se ponovo primi na Čizmi.

Prvi čovek italijanskog fudbala Gabrijele Gravina i dalje ima poverenje prema Manćiniju, uprkos šoku koji i nije toliko iznenanđujuć ako se zna (ne)objašnjivo slaba forma Azura posle uspeha na "Vembliju".

Ne krije se ni mogućnost da Karlo Anćeloti postane selektor Italije, ukoliko bude smenjen u Real Madridu, a uprkos tome što je osvetlao obraz posle eliminacije PSŽ-a, šamar od Barselone će dugo brideti na njegovim obrazima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke