Mane najbolji igrač Afrike!

Autor: Mladen Heleta
petak 22.07.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Očekivano.

EPA-EFE/WALLACE WOON
EPA-EFE/WALLACE WOON

Povezane vesti

Sadio Mane je drugi put u karijeri izabran za zvanično naboljeg fudbalera Afrike.

Senegalac je prošle sezone blistao u dresu Liverpula i svoje nacionalne selekcije i potpuno zasluženo je dobio veliko priznanje od strane Afričke fudbalske konfederacije.

Drugo mesto u izboru pripalo je Egipćaninu Mohamedu Salahu iz Liverpula, a treće senegalskom golmanu Eduardu Mendiju iz Čelsija.

Mane je bio predvodnik Senegala na putu ka prvoj i istorijskoj tituli u Kupu afričkih Nacija. Senegalci su 6. februara ove godine, u finalu turnira koji održan u Kamerunu, savladali Egipat posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a strelac odlučujućeg pogotka sa bele tačke bio je upravo Mane. Senegal se samo mesec i po dana kasnije plasirao na Mundijal u Kataru i to opet preko Egipta u dvomeču baraža i opet posle boljeg izvođenja penala. Odlučujući je naravno uspešno izveo Mane.

Sadio Mane je prošle sezone sa Liverpulom bio vicešampion Evrope i Engleske, a okitio se trofejima u FA Kupu i Liga Kupu Engleske. Sa timom sa Enfilda je od 2016. godine osvojio sve pehare koje je mogao da osvoji, a od naredne sezone ćemo ga gledati u dresu Bajerna iz Minhena.








   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke