Mane sve bliži izlazu, ovo je Liverpulova lista mogućih zamena!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 02.06.2022.
07:22
Izvor: Sportske.net

Senegalac ne menja odluku...

PA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
PA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Hoće li Liverpul izgubiti Sadio Manea?

Senegaralac je veoma zainteresovan da ode iz kluba, Bajern je prva opcija, priča se da je dogovorio uslove, ali je problem naravno obeštećenje, videćemo hoće li Nemci uspeti da se nagode sa "Redsima".

Naravno, želja igrača bi mogla da bude primarna, Klop je neretko izjavljivao da neće zadržati nikoga ko ne želi da ostane, a engleski i evropski vicešampion je spremio listu potencijalnih zamena.

Najskuplja je Džarod Bouven, ali ujedno je fudbaler Vest Hema posle fantastične sezone i najteža meta, dok se spominje ime Kanađanina Džonatana Dejvida iz Lila. Njega je Liverpul skautirao još ranije, ali je prednost dobio Žota.

Na oku Engleza je i Arno Danžuma, sjajni napadač Viljareala. Ovaj 25-godišnji Holanđanin je nastupao dve godine za Bornmaut, ali se potpuno afirmisao u "Žutoj podmornici". Da li sebi diže cenu, tek izjavio je da ga Liverpul prati, ali i demantovao da je pregovarao sa Klopom.

Moguče je da zamena stigne baš iz Bajerna, da u suprotnom pravcu od Manea krene Serž Gnabri. Baš kao i Senegalac on ima ugovor do 2023. a navodno bi Bavarci bili zadovoljni sa 50 miliona evra. Igrač koji odbija da produži obavezu može da igra i levog i desnog napadača, ali i na centralnoj poziciji, pa bi Liverpul dobio univerzalca, koga Klop može da kombinuje sa drugim ofanzivcima.

I dvojac Votforda koji je ispao iz lige je moguća meta. Ismaila Sar je najskuplji igrač u istoriji "Stršljenova", a Brazilac Pedro ima samo 20 godina, klub hoće da ga zadrži za Čempionšip, no nekadašnji fudbaler Fluminensea koji je dve sezone već na ostrvu bi naravno rado stigao na Mersisajd.

Pominje se i Kristijan Pulišić još jedan igrač koga je Liverpul probao da regrutuje kao klinca. Sada, sedam godina kasnije, Amerikanac želi da napusti Čelsi, imao je mnogo probolema sa povredama, sakupio 115 nastupa za "Plavce" ukupno dao 25 golova i imao 19 asistencija. 

Na kraju pominje se Martin Terije koji je sjajno igrao u Renu, Francuz je posebno bio impresivan u finišu kada se rešavalo, sedam golova i tri asistencije u 10 mečeva. Zahvaljujući njegovoj eksploziji, Ren je uspeo da stigne do 4. mesta i plasmana u LE. Napadač ima 25 godina, igrao je za mladu francusku reprezentaciju, dete je Lila, a iz Liona se preselio u Bretanju pre dve sezone. U dve godine u šampionatu dao je 30 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke