Marka: "Luis Enrike razmišlja o odlasku iz PSŽ-a!"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 03.08.2023.
22:16
Izvor: Sportske.net

Tek što je došao.

psg.fr
psg.fr

Povezane vesti

Španska "Marka" piše kako novi trener PSŽ-a Luis Enrike ima nameru da napusti klub.

Velika je kriza odnosa u klubu zbog Kilijana Mbapea. "Marka" navodi da Enrike čini poteze koji će na neki način uniziti prvu zvezdu tima, kao recimo odluka da ga ne odvede na turneju po Japanu, kao da je izbačen iz kluba. To su curenja informacija ili odluke koje nastoje da iznerviraju igrača i izazovu reakciju koja dovode do onoga za ono što PSŽ želi - da ga prodaju i dobiju veliki novac već ovog leta.

Luis Enrike danas video vest iz "Parizijena" u kojoj dovodi u pitanje kontinuitet Luisa Kamposa, koji ga je potpisao za PSŽ i sa kojim ruku pod ruku gradi tim igrača,emoji lice i ušao u nezgodan način.

Kampos i Mbape imaju lični i profesionalni odnos koji datira još od njegovog vremena u Monaku kada je trener mlade ekipe želeo da izbaci Mbapea, a Luis Kampos je izbacio trenera. Toliko da se Florentino Perez obratio Luisu Kamposu da pokuša da ubedi iKilijana da izabere Real Madrid za svoju budućnost. 

Međutim, Kilijan je odlučio da se obnovi ugovor u PSŽ-u, a onda je Al Kelaifi potpisao Luisa Kamposa kao nezvaničnog sportskog direktora, pod funkcijom spoljnog sportskog konsultanta, ali je očigledno da je Luis Kampos u PSŽ-u ključna figura u njegovoj organizacionoj šemi sa svakodnevnim kontaktom u odlučivanju - sklapanja sa predsednikom Al Kelaifijem. Štaviše, Katar je doneo odluku da eliminiše dva glavna lica koja su bila u klubu u tehničkom delu. Antero Enrike je ostao iz prošlosti i pridružio mu se Kampos. Dva sportska direktora u jednom klubu se završilo tako što je Enrike napustio PSŽ i imenovan za direktora katarske lige.

"Marka" dalje piše da je činjenica je da Luisu Enrikeu šalju nagoveštaje sa idejom da, ako Mbape ne pristane na prodaju ovog leta, možda neće moći da računa na njega u sezoni 2023/24 zbog odluke kluba. Ostaje da se vidi da li bi, ranjeni u ponosu, Katarci konačno doneli takvu odluku sa globalnim uticajem i uz visoku cenu imidža ili za podsmeh ili za demonstraciju sile da sa Katarom nema dvoumljenja. Ali Luis Enrike je već video šta se desilo kada ga je izbacio sa spiska za let na turneji za Japan, može se pretpostaviti takva mogućnost.

Ako svemu ovome doda činjenica da njegova desna ruka i pomoćnik Rafel Pol razmatra mogućnost da ne nastavi u PSŽ-u zbog ličnog problema, krajnji rezultat je Mbapeova kriza ili da je istina mogući odlazak Luisa Kamposa. Luis Enrike bi mogao da bude sledeći koji će napustiti pariski klub. 

Drugim rečima, scenario koji Luisa Enrikea čeka nekoliko dana nakon početka Lige 1 bio bi da Kamposa nema, a s druge strane da je tu, ali nema Mbapea, te da ne mogu da potpišu zbog napadačevie zarade. Ujedno je tu i odlazak njegove desne ruka Rafel Pol.

Lančana reakcija na sve odluke i curenja informacija koja se dešavaju zbog Mbapeove krize, već su dovoljni da Luis Enrike do sada razmisli da li da nastavi u tom grotlu, zaključuje "Marka".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke