Marka Nikolića je "diktator" oterao iz Lokomotive!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
18:38
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo izlaganje ruskog novinara.

EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL
EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL

Povezane vesti

Ruski fudbalski komentator Nobel Arucamjan smatra da je glavnu reč za otkaz Marka Nikolića u Lokomotivi iz Moskve imao sportski direktor Ralf Rangnik.

Komentarišući brojne teme u ruskom fudbalu za ruske medije, Nobel Arucamjan se dotakao i otkaza Marka Nikolića u Lokomotivi, kao i u stanju u tom klubu.

Čelnici Lokomotive su nakon otkaza Marka Nikolića, održali konferenciju za medije na kojoj su saopštili da Ralf Rangnik nije uticao na odluku o budućnosti srpskog stratega. Istina je drugačija, smatra Arucamjan komentaršići sutuaciju u "lokosima".

"Lokomotiva nije zatvoreno akcionarsko društvo, već veliki klub sa mnogo navijača koji igra u Premijer ligi Rusije. Dakle, sve se mora objasniti javnosti. Bilo je pokušaja da se mnogo toga objasni na konferenciji za medije, ali lično ja nisam dobio odogovore na mnoga pitanja. Da je postoja iskren odgovor o otkazu Marka Nikolića u vidu: 'Nije nam odgovarao, zahvalni smo mu na svemu i uzimamo trenera koji nam odgovara', sve bi bilo odlično", započeo je Arucamjan.

Došla je serija nešto slabijih rezultata, Lokomotiva je i dalje bila u vrhu, ali Nikolić je ispaštao.

"Čim smo kolege i ja javno počeli da pričamo o budućnosti Marka Nikolića posle loših rezultata, klub je momentalno reagovao. Za tri dana su ga otpustili, održali sastanak sa navijačima i organizovali konferenciju za medije", naveo je on.

Potom je otkrio da je "glavni krivac" za odlazak Marka Nikolića iz Lokomotive niko drugi do Ralf Rangnik.

"Rangnik je dao otkaz Nikoliću. Znam iz svojih izvora, a o tome je pisala i italijanska štampa, Rangnik je, kada je pregovarao sa Milanom, imao veoma teške zahteve - želeo je da upravlja svime: politikom kluba, trenerskim ostavkama itd... Mislim da u Lokomotivi nije drugačija situacija. Nikome ne smeta da on to radi, ali neka se izađe u javnost i kaže. Uostaom, za to je i angažovan", rekao je Arucamjan.

Nikolić se u Lokomotivi zadržao godinu i po dana i za to vreme osvojio tamošnji Kup.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke