Marko Grujić "pokorio" Portugaliju!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.05.2022.
21:22
Izvor: Sportske.net

Dupla kruna za srpskog asa i njegov Porto.

@FCPorto
@FCPorto

Povezane vesti

Fudbaleri Porta pobednici su Kupa Portugalije. "Zmajevi" su u finalu Kupa savladali Tondelu rezultatom 3:1 i tako stigli do duple krune ove sezone.

Nakon što su pre nekoliko nedelje stigli do titule šampiona Portugalije, izabranici Serža Konseisaa večeras su još jednom pokazali da su najbolja ekipa u zemlji.

Poveo je Porto u 22. minutu, strelac je bio sjajni napadač Mehdi Taremi iz jedanaesterca.

Posle samo sedam minuta igre u drugom delu "Zmajevi" su poveli sa 2:0, Vitnja i Pepe su odigrali dupli pas, a odbrana Tondele samo je pogledamo ispratila njihovu akciju za pogdak, egzekutor je bio Vitinja.

Mogao je Taremi da otkloni sve dileme oko pitanja pobednika i osvajača Kupa u 66. minutu, ali je njegov drugi penal na meču bio neprecizan, lopta je pogodila u stativu.

Neizvesnost u finalevratio je Neto Borhes pogotkom u 73. minutu, ali je samo minut kasnije Porto vratio dva gola prednosti, Taremi se golom iskupio za promašeni penal, a majstorski mu je asistirao Otavio.

Srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je 84. minuta za "Zmajeve" u finalu i stavio svoj potpis na duplu krunu portugalskog velikana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke