Marko Lazetić i dalje želi ulogu startera u Milanu: ''Napredovao sam u tri stvari''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.03.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Pokušava da se nametne na pozajmici, ali...

Nikola Mitic/STARSPORT
Nikola Mitic/STARSPORT

Povezane vesti

Mladi srpski napadač Marko Lazetić je pre dve godine, tek što je postao punuletan, prešao iz Crvene zvezde u Milan u transferu vrednom 4.5 miliona evra, a ugovorom sa ''rosonerima'' je vezan do juna 2026. Ovaj momak je nedavno napunio 20 godina, a tekuću sezonu provodi na pozajmici u holandskoj Fortuni Sitard.

Tamo za sada nije impresionirao, upisao je samo devet nastupa bez postignutog gola, a nije se naigrao prethodnih dana ni u dresu mlade reprezentacije Srbije protiv Luksemburga i Severne Irske, kada je ulazio sa klupe za rezerve, takođe bez golgeterskog učinka.

Sve to ga ne obeshrabruje, a da je i dalje uveren da će uspeti da se izbori za mesto u Milanu potvrdio je u razgovoru sa italijanskim novinarom Đanlukom Di Marcijom.

"Odlazak na pozajmicu nikada nije lak. Moj cilj je da svaki dan napredujem zahvaljujući napornom radu. Nadam se da ću se vratiti u Milan. Ponekad morate da napredujete pre nego što igrate u timovima kao što je Milan. A da li mi je cilj da se vratim kao starter? Apsolutno da, 100%'', uverava Lazetić.

On smatra da je bez obzira na pomenute brojke igrački napredovao u prethodnih par godina.

''Nadam se da ću što pre uspeti da se vratim u Milano, ali svestan sam činjenice da ima još nekih koraka. Učiniću sve da nastavim da napredujem, pa ćemo videti. 

Od kada sam otišao, napredovao sam u tri stvari: radim više, shvatio sam kako se treba ponašati u određenim sredinama i stekao sam iskustvo.To ne znači da pre nisam davao sve. Svako ko me poznaje zna da sam vredan radnik, ali još uvek sam mlad i još uvek moram da rastem fizički. Ako nastavim ovako, mogu da postanem veliki igrač'', optimista je Lazetić koji ne zaboravlja svoje prve nastupe u dresu Milana.

''Debitovao sam za 'rosonere' na San Siru u Kupu Italije protiv Intera, a zatim u Seriji A sa Kremonezeom. Igrati na stadionu kao što je San Siro pred tim navijačima je bilo ludo'', ističe Lazetić.

Od leta bi, po povratku sa pozajmice, mogao da se za mesto u špicu Milana bori i sa zemljakom Lukom Jovićem.

''Luka je Srbin i svaki put kada izađe na teren ja navijam za njega. Onda ako si igrao za Real Madrid to znači da si veliki fudbaler i on to i jeste. Međutim, nadam se da ga Pioli tera da igra više i da će nastaviti da postiže golove. 

Inače, nisam posebno inspirisan nijednim napadačem. Volim da posmatram mnoge igrače različitih karakteristika jer tako se uči. Ali jedno je sigurno: nemam veze sa Mitrovićem koji je pravi centarfor, sjajan finišer. Ali volim da napadam prostor i tražim igru jedan na jedan. Sve će ovo doći sa vremenom'', naglašava Lazetić.

Optimista je i kada su u pitanju mogućnosti Milana u Ligi Evrope do kraja sezone, odgovarajući na pitanje ko će osvojiti taj trofej.

''Hajde, već znate odgovor: Milan! Rosoneri će proći 100% protiv Rome. Poznajem tim i igrače, pa i ove nove jer sam se po njihovom dolasku preselio u Holandiju.Trenirao sam sa Rubenom, Čukuezeom i Tijanijem koji su izuzetni momci i igrači. A onda Pulišić... Bože, kakva sezona za njega! Svi su oni učinili Milan jačim nego ranije i zahvaljujući onima koji su već bili tu kao što su Teo, Fik, Malik, Majk... Rosoneri zaista imaju odlične šanse da osvoje Ligu Evrope. Duel sa Liverpulom u Dablinu? Nije bitan protivnik u finalu, rosoneri osvajaju pehar za mene'', poručuje Lazetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hersonisos
Wednesday, 27.03.2024
20:45

Dečko sve se vidjelo na ove zadnje 2 utakmice mlade reprezentacije protiv poluamatera iz Luxemburga i pivopija iz Severne Irske..Izuzetan napredak..nivo Javora ili čak možda Spartaka..ako nastaviš sa predanim radom