Marota otkrio detalje, Alegri bio pred duplom izdajom?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 17.05.2022.
13:40
Izvor: Sportske.net

Marota otkrio letošnji plan.

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Sportski direktor Intera Đuzepe Marota otkrio je da je italijanski šampion letos prvo kontaktirao Masimilijana Alegrija da preuzme tim sa "Đuzepe Meace", a tek kada je taj plan propao aktiviran je Simone Inzagi iz Lacija.

Inter je nakon proslave Skudeta ostao bez Antonija Kontea na pomalo iznenađujući način, pa se rukovodstvo kluba našlo u nezahvalnoj situaciji kako da nađe dostojnu zamenu trofejnom treneru.

Alegri je tada još bio slobodan jer je Andrea Pirlo vodio Juventus, a Marota je želeo da potegne veze iz Torina tokom zajedničke saradnje.

"Pre nego što smo uzeli Inzagija zvali smo Alegrija. Nismo mislili da će Inzagi napustiti Lacio, dok je Maks pripadao profilu trenera koji nas zanimaju", rekao je Marota.

Dodao je da je Inter zvao Inzagija dok je ovaj sedeo na večeri sa predsednikom Klaudijom Lotitom, pa se Simone našao malo posramljen u celoj priči.

Na kraju je uspeo da ga ubedi na napusti klupu "Nebeskoplavih" nakon pola decenije čime je Maroti propao plan da ponovo napravi transfer šok za Alegrija.

To je uradio 2014. godine kada ga je doveo iz Milana i utabao mu put petogodišnjoj dominaciji Juventusa u italijanskom fudbalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke