Marsej nastavio seriju pobeda!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.12.2023.
19:02
Izvor: Sportske.net

Uhvatio je priključak sa ekipama koje se bore za plasman na evropsku scenu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Šesnaesto kolo francuske Lige 1 nastavljeno je večeras utakmicom na ''Velodromu'', gde je domaći Marsej savladao ekipu Klermona rezultatom 2:1.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda ekipe koju sa klupe sve uspešnije vodi Đenaro Gatuzo i koja se najnovijim trijumfom probila na šesto mesto sa 26 bodova, dok je Klermon ostao na dnu tabele sa 11 osvojenih bodova.

Najveći deo posla domaći tim je večeras obavio tokom prvog poluvremena. Vođstvo Marseju doneo je Muriljo, šutem iskosa sa desne strane u 26. minutu, posle izvanredne asistencije Obamejanga, a prednost je udvostručio Amine Harit pred kraj prvog dela igre.

Rezultatsku neizvesnost je vratio rezervista Alevina u 58. minutu,kada je posle kornera smanjio na 2:1, nedugo pošto je ušao u igru umesto Rašanija.

Imali su gosti dovpljno vremena da još koji put priprete favoriziovanom domaćinu, ali je ekipa Marseja uspela da zadrži minimalnu prednost i nastavi niz dobrih rezultata tokom ovog meseca.

Večerašnji program u okviru 16. kola Lige 1 završava se derbi utakmicom između Lila i Pari Sen Žermena, koja počinje u 20 časova i 45 minuta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke