Marselino nadmudrio "svoje", Bilbao gurnuo osvajača Lige Evrope ka dnu

Autor: Nemanja Janošev
subota 23.10.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Viljarealu ne ide najbolje ove sezone...

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa savladali su Viljareal sa 2:1 (1:1) na "San Mamesu" u meču 10. runde La lige.

Jedan od derbija kola španskog prvenstva doneo je zanimljiv fudbal, radost domaćih navijača i dva penala za Bilbao u razmaku od svega šest minuta.

Poveo je Bilbao posle školske akcije Muniaina, Injakija Vilijamsa i potom Erika Garsije koji je utrčao na centaršut starijeg brata Vilijams. Izjednačenje je ubrzo doneo Fransis Kokelan posle prodora Danžume. Tražio je bivši fudbaler Bornmuta priliku za udarac, nije uspeo u tome, a lopta je došla do Kokelana i uz dosta sreće je završila u mreži Unaja Simona. Kuriozitet je taj što je ovo bio tek treći ligaški gol Kokelana u profesionalnoj karijeri!

Imao je golman baskijskog kluba posla kada je Danžuma šutirao u 57. minutu, a daleko od toga da je njegov kolega sa suprotne strane Heronimo Rulji bio besposlen. Igrao se 75. minut kada je Alberto Moreno skrivio jedanaesterac, a Muniain ga pretvorio u gol za novo vođstvo domaćina. Priliku da sve završi, imao je Aleks Berenguer, takođe sa bele tačke nakon samo šest minuta od prvog dosuđenog penala za Atletik. Muniain mu je dodelio odgovornost, a Rulji je pročitao nameru "sedmice" domaćina.

Tako su sva tri boda ostala na "San Mamesu", a trener Bilbaa Marselino Garsija Toral uspeo je da se raduje protiv ekipe koju je i sam vodio i ostvarivao sjajne rezulate svojevremeno uvevši ih natrag u La ligu.

Alaves i Kadiz su se sastali u dvoboju dva "davljenika" i bodovi su otišli u Baskiju. Junak utakmice bio je Hoselu sa dva pogotka - na početku i na kraju utakmice. Tako je Alves stigao do šestog poena i nadomak su sigurne zone, a prepreka ka izlasku iz zone ispadanja im je upravo Kadiz koji ima bod više.

Elče slavi Darija Benedeta! Nekadašnji napadač Olimpik Marseja je svojim golom u 84. minutu doneo bod ovoj ekipi protiv Espanjola (2:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke