Mašović ponovo briljirao i srušio Lajpcig!

Autor: Mladen Heleta
subota 18.03.2023.
17:29
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda Hofenhajma, Štutgart, Šalke i Herta u velikom problemu.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrane su četiri utakmice 25. kola nemačke Bundeslige, a postignuti su sledeći rezultati: Bohum - Lajpcig 1:0, Augzburg - Šalke 1:1, Hofenhajm - Herta 3:1 i Štutgart - Volfsburg 0:1.

Erhan Mašović je heroj ovog popodneva u Nemačkoj, pošto je postigao gol za pobedu Bohuma protiv Lajpciga i odigrao savršen meč.

Bohum je ušao u veliku formu i u idealnom trenutku je dočekao Lajpcig, nakon brodoloma "bikova" u Mančesteru. Srpski reprezentativac Erhan Mašović pružio je još jednu briljantnu partiju, drugi meč u nizu je uspeo da se upiše u listu strelaca, posle pogotka u pobedi protiv Kelna, dok je svoj posao u defanzivi savršeno odradio i potpuno neutralisao Poulsena, Silvu i Vernera.

Bohum je od početka bio bolji i čvršći tim i to je uspeo da materijalizuje u 48. minutu. Antvi-Ađei je iz auta sa desne strane bacio loptu na liniju peterca, Hofman je bio najbolji u skoku i glavom je asistirao ka Asanu na drugoj stativi, Japanac je tukao glavom iz idealne pozicije, Blasvič mu je odbranio, ali je na pravom mestu bio Mašović, koji je pokupio "otpadak" i glavom sproveo loptu u mrežu, za 1:0.

Do samog finiša je Bohum sigurno čuvao vođstvo, a onda je Lajpcig zaigrao svoj prepoznatljivi fudbal tek u zaustavnom vremenu i stvorio tri kolosalne šanse. Golman Rajman je skinuo zicere Olmu i Orbanu, a Silva je u sledećem napadu pogodio stativu.

Nakon druge pobede u nizu, Bohum je pobegao od opasne zone i sada je 14. na tabeli sa 25 bodova. Lajpcig je još uvek treći sa 45 bodova, ali će i Union Berlin i Frajburg moći da ga preskoče posle ovog kola.

Augzburg i Šalke su remizirali rezultatom 1:1. Domaćin je poveo golom Majera u 51. minutu, a izjednačio je Butler u 91. minutu iz penala. Šalke je sa 21 bodom u zoni ispadanja, Augzburg je 12. sa 28 bodova.

Hofenhajm i Herta su imali direktan obračun u borbi za opstanak, a Hofenhajm je bio i više nego ubedljiv. Kramarić je dao dva gola iz penala u 24. i 37. minutu, a na 3:0 je povisio Bebu u 51. Konačnih 3:1 postavio je Jovetić u 92. minutu. Hofenhajm je izašao iz opasne zone i sada je 15. sa 22 boda, dok je Herta 16. sa bodom manje.

Štutgart je takođe u velikom problemu. Izgubio je od Volfsburga sa 1:0 pogotkom Marmuša u 56. minutu, pa je pao na poslednje 18. mesto sa 20 bodova. "Vukovi" su sedmi sa 38 bodova i nastavljaju trku za plasman u Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke