Matematički genije Emeri ukrotio Bajern i naigrao se fudbala protiv "već viđenog polufinaliste"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 06.04.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Briljantna predstava Viljareala.

EPA-EFE/BIEL ALINO
EPA-EFE/BIEL ALINO

Povezane vesti

Fudbaleri Viljareala pobedili su Bajern Minhen na svom stadionu sa 1:0 (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Otvorena, brza i energična utakmica viđena je na "Keramika stadionu" u predgrađu Madrida za prednost domaćina pred revanš.

Mnogi su već prežalili Viljareal kada su kuglice u Nionu spojile osvajača Lige Evrope sa minhenskim Bajernom. Međutim, neće to ići baš tako lako...

Još jednom je Unaj Emeri demonstrirao da je trener stvoren za eliminacione faze takmičenja, a sada je spram sebe, posle Juventusa, imao daleko težeg protivnika koji pretenduje za trofej u ovom takmičenju.

Iako je Bajern bio tim koji je s početkom utakmice prikazao terensku nadmoć, Manuel Nojer je bio taj čija se mreža prva zatresla. Viljareal je izgledao savršeno na terenu u pojedinim trenucima, a taj osmi minut je bio upravo takav. Pravilni oblici na terenu u vidu njihovih igrača omogućili su im "lak" prenos lopte u završnu trećinu, što je rezultiralo pasom Lo Selsa za Danija Pareha koji je samo postavio nogu i asistirao Arnou Danžumi za Holanđaninov pronalazak rupe i matiranje Nojera.

Nemci su se trudili da konvertuju svoje ofanzivne sposobnosti u rezultat, prilike su se nizale, ali uzalud. I kada su ponovo uspostavili kontrolu, usledio je šok. Manuel Nojer je zaleđen stajao u golu posle pokušaja centaršuta Fransisa Kokelana iz mrtvog ugla, čija je lopta dobila neshvatljivu putanju i završila u mreži. No, VAR je bio naklonjen Bavarcima i presudio u njihovu korist budući da je Kokelan za nijansu bio u ofsajdu.


Prštalo je i u drugom poluvremenu. Gnabri, Koman, Musijala... No, Rulji, uz pomoć svojih štopera, pre svih Paua Toresa koji je "izvadio" čist gol Komana, održavao je prednost. Nekoliko puta je Viljareal mogao da reši pitanje pobednika na ovom susretu. Moreno je umalo kaznio grešku Nojera na polovini terena i lobovao ga sa 60 metara, ali nije bio precizan. Estupinjan i Danžuma su takođe promašivali dobre prilike... 

Međutim, "žuta podmornica" ne može biti nezadovoljna. Miris polufinala je tu. Sve je bilo u znaku žute boje u kojoj je nemački gigant naprosto nestao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke