Mateus ima neočekivano rešenje za trenera Bajerna: "Njegovo ime dovoljno govori"

Autor: Mladen Heleta
utorak 27.02.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv izbor.

Epa/Rungroj Yongrit
Epa/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Tomas Tuhel će na kraju sezone napustiti klupu Bajerna iz Minhena, pa se već danima unazad spekuliše ko bi mogao da ga nasledi.

Pominju se brojna imena, među kojima se posebno ističu Ćabi Alonso, Zinedin Zidan, Antonio Konte, Žoze Murinjo, Hansi Flik, Unaj Emeri, pa i aktuelni selektor Nemačke Julijan Nagelsman, kog je Tuhel nasledio pre godinu dana.

Legendarni nemački fudbaler i bivši trener Partizana Lotar Mateus je u kolumni za "Skaj Sport" govorio je o Tuhelovom nasledniku. Smatra da je Ćabi Alonso idealna opcija, ali trener lidera Bundeslige Leverkuzena, za sada nije zainteresovan. Što se tiče Zidana, Mateus ističe da slavni Francuz ne poznaje Bundesligu.

Prema Mateusu, koji je za Bajern u svojoj bogatoj karijeri odigrao 410 utakmica i sa njim osvojio 15 trofeja, idealan kandidat je Sebastijan Henes (41), aktuelni trener Štutgarta, koji je hit sezone i nalazi se na trećem mestu Bundeslige sa 47 bodova, šest manje od Bavaraca.

"Trener za kog verujem da bi mogao da preuzme posao u Bajernu je Henes. Trebalo bi da dobije podršku u klubu, a njegovo ime dovoljno govori. Henes ima gen Bajerna i napravio je dobar posao kao trener njegove druge ekipe. Nezavisno od toga što nije ostvario velike uspehe, sve što radi u Štutgartu je jako dobro i blizu je da taj tim odvede u Ligu šampiona", napisao je Mateus.

Henes je vodio mlade ekipe Lajpciga i Bajerna, te drugu ekipu velikana iz Minhena. Od 2020. do 2022. godine bio je glavni trener Hofenhajma. Štutgart je preuzeo pre godinu dana i spasio ga da ne ispadne u Cvajtu, dok je ove sezone taj tim doveo na prag elitnog evropskog takmičenja. Uz to, "Švabe" igraju veoma atraktivan fudbal.

Takođe, Sebastijan je nećak počasnog predsednika Bajerna Ulija Henesa, i na to je Mateus mislio kada je napisao da "njegovo ime dovoljno govori".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke