Matićev Lion u mirnoj luci, Nant ostao na ivici zone ispadanja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Liona, ovoga puta posle preokreta.

@FCNantes
@FCNantes

Povezane vesti

Utakmicom između Nanta i Liona kompletirano je 28. kolo francuske Lige 1. Meč je odigran bez prisustva publike, a Lion je posle preokreta u drugom poluvremenu kao gost slavio sa 3:1.

Ovom pobedom Lion se učvrstio u sredini tabele sa 38 bodova na desetom mestu, a Nant je ostao na ivici zone ispadanja, sa 28 osvojenih bodova na petnaestoj poziciji na tabeli.

''Kanarinci'' su relativno brzo poveli, već u 16. minutu meča golom Ablina, a na asistenciju Molea.

Rezultat 1:0 dugo je zatim ostao na snazi, ekipa Nanta je kontrolisala dešavanja na terenu sve do 75. minuta meča, kada je sve počelo da se okreće u korist gostiju.

Tada je Lakazet doneo izjednačenje Lionu pogotkom iz peterca, a samo dva minuta kasnije usledio je potpuni rezultatski preokret, kada je Fofana na asistenciju Mejtland-Najlsa doneo prednost gostujućem timu.

Na ulasku u finiš je Čerki imao priliku da trijumf gostiju učini i ubedljivijim, nije je iskoristio, ali pred sam kraj meča Lion ipak dolazi do trećeg gola. Bila je to odlična kontra gostiju u sedmom minutu nadoknade vremena, Balde je protutnjao po desnoj strani, imao je otvoren put ka kaznenom prostoru domaćih, a kraju je uočio Orbana koji sa desetak metara tu asistenciju pretvara u gol i postavlja konačan rezultat.

Naš Nemanja Matić je ponovo bio starter, odigrao je ceo meč i još jednom obavio veliki posao na stedini terena za ekipu Liona.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke