Mbape ima četiri meseca? Klauzula na stolu, sam odlučuje o odlasku?

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.02.2023.
10:18
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti do juna?

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Kilijan Mbape ima četiri meseca.

Naime, on je potpisao novi ugovor za Pari Sen Žermenom na tri godine, ali treća sezona je opcionalna. Drugim rečima, ako ne aktivira klauzulu do juna ove godine, u leto 2024. postaje slobodan.

To bi značilo da na leto ulazimo u novu sagu i da bi PSŽ morao da ga proda.

Oni već rade na tome da ubede Mbapea da ostane, stavi novi potpis, ali za sada nema odgovora. Sigurno da bi suma koju bi tražili na leto od Reala bila svetski rekord. Ne zaboravite da je za novi ugovor kao bonus Mbape dobio 100 miliona evra, pored 50 neto godišnje koje ima za platu.

PSŽ bi morao da vrati kroz transfer taj novac, a kako piše "Parizijen" ne postoji šansa da dozvole da uđe u poslednju godinu ugovora i ode bez obeštećenja za 18 meseci. 

Kilijan je postao najbolji strelac u istoriji kluba, prešao je u nedelju u Marseju Kavanija, bilo mu je potrebno 50-tak utakmica da sruši rekord koji su pre Urugvajca držali Ibra, a još ranije mitski Portugalac, Pedro Pauleta.

Da li bi Mbapeov ostanak značio novo "čistilište", pre svega odlazak Nejmara sa čijim se načinom života i ponašanjem Francuz ne slaže, da li bi uslovio ostanak dovođenjem Zidana na klupu, kakva će biti uloga Mesija, sve su to pitanja na koja bi trebalo da Mbape dobije odgovor do juna.

U suprotnom kreće letnja ludnica...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke