Mbape je kralj Pariza, PSŽ osvojio Kup Francuske!

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.05.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Parižani osvojili tek drugi put Kup Francuske u poslednjih 10 godina.

@PSG_English
@PSG_English

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Kup Francuske pošto su u finalu pobedili ekipu Monaka rezultatom 2:0 (1:0).

Heroj Parižana po ko zna koji put ove sezone bio je Kilijan Mbape koji je najpre asistirao Mauru Ikardiju u 19. minutu, a potom u 81. rešio sve dileme oko pobednika.

Maurisio Poketino nije mogao da računa na suspendovane Nejmara i Kimpembea, ali je PSŽ i bez njih večeras odigrao onoliko koliko je bilo potrebno za dugo čekani trofej.

PSŽ je poveo u 19. minutu kada je štoper Monaka Disasi napravio katastrofalnu grešku, poklonio je loptu Mbapeu, koji je odmah proigrao Ikardija, a Argentinac pogađa prazan gol za 0:1

Monako se nije predavao, ali je tek sredinom drugog poluvremena uspeo da pripreti Kejloru Navasu. Martins je bio najbliži golu u 70. minutu kada je centrirao sa desnog boka, a Navasa je sačuvala prečka. 

Niko Kovač je pokušavao izmenama da promeni ritam prilično nezanimljivog meča, u poslednjih 15 minuta uveo je Seska Fabregasa, ali je PSŽ uspeo do kraja da umrtvi utakmicu i svede je na minimalan broj prilika. 

Parižani doslovno nisu želeli da napadnu rivala, držali su kontrolu na sredini terena, a u finišu potvrdili pobedu. Di Marija je sjajno prošao i u pravom trenutku uposlio Mbapea koji je bocnuo preko golmana za konačnih 0:2.

Zanimljivo, PSŽ je na trofej u Kupu Francuske čekao od 2019. godine, a pre toga je isti podigao još davne 2011. godine, što je zaista iznenađenje ako uzmemo u obzir da su u tom periodu osvojili čak sedam šampionskih titula. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke