Mbape pokazao kakav je majstor, ali fantastični Mofi doneo Nici istorijsku pobedu

Autor: Sportske Net
petak 15.09.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč u Parizu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbaleri Nice pobedili su Pari Sen Žermen u gostima rezultatom 3:2 (1:1) u okviru petog kola francuske Lige 1. Nica je posle 14 godina slavila na ,,Parku prinčeva". 

Nica je povela u 21. minutu meča kada je Terem Mofi primio loptu u kaznenom prostoru, poslao je ka golu, ona je zakačila nekog i promenila smer, pa Donaruma nije uspeo da sačuva mrežu.

Ipak, nije sreća gostiju dugo trajala. U 29. minutu Hakimi je poslao loptu Mbapeu, koji je bio na ivici kaznenog prostora i šutirao pravo u desnu stranu gola za 1:1.

U 38. minutu Dembele je promašio ogromnu priliku, praktično nepromašivu, što je Nica ubrzo po povratku na teren kaznila. 

Ponovo je Mofi učestvovao u golu za goste, ali ovog puta bio je u ulozi asistenta. Labordu je dodao loptu, koji ju je brzo poslao u gol za 2:1. 

Mofi u 69. minutu meča posle udarca sa ivice kaznenog prostora postiže gol za 3:1.

Ni tu nije bio kraj, utešni pogodak i tačku na meč stavlja Kilijan Mbape u 87. minutu na asistenciju Kolo Muanija za konačnih 3:2. Izvanredan gol postigao je Francuz, Muani mu je prosledio pas u kaznenom prostoru, a Mbape iz poluokreta loptu poslao u gol.

Posle ove utakmice Nica je druga sa devet bodova, dok je PSŽ treći sa osam. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke