Mbapea poterao maler, ni Real, ni reprezentacija, mediji će jedva dočekati...

Autor: Boris Jovanović
petak 03.09.2021.
07:42
Izvor: Sportske.net

Novi problemi i ponovo će se potegnuti pitanje igara za "Les Bleus"

EPA-EFE/Christophe Petit Tesson
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Povezane vesti

KIlijan Mbape opet ima probleme. I pogađate, u pitanju je reprezentacija gde je često kritikovan, pa je i to navodio kao jedan od razloga zbog kojih želi da napusti Francusku.

On smatra da je to što igra u domovini i što je pred očima novinara razlog da se o njemu mnogo više piše i to ne baš u pozitivnom svetlu, kada Francuska igra loše.

Sada nova nevolja, povredio se. Još uvek traju procene koliko će odsustvovati, ali su Francuzi saopštili da posle remija sa Bosancima, zvezda PSŽ neće putovati u Ukrajinu.

Mbapeu je ovog leta propao odlazak u Real, moraće da sačeka 12 meseci, a koliko mu je stalo da se iz Pariza preseli u Madridu neka posvedoči činjenica da je odbio i šestu ponudu svog kluba, koja bi ga učinila najplaćenijim igračem na svetu.

Inače, Mbape je, kad je u pitanju reprezentacija bio na meti žestokih kritika pred EP i tokom takmičenja, prvo zbog sukoba sa Žiruom, navodne loše saradnje sa Grizmanom, tvrdilo se da je previše poleteo i da stavlja sebe iznad ostalih igrača.

Da stvar bude još gora, računajući samo prethodne dve godine, od osvajanja Mundijala, Mbape je propustio 10 od 26 mečeva reprezentacije, što zbog korone, što zbog povreda.

Njegov rekord među "Les Bleus" je daleko od impresivnog, u 49 mečeva dao je 17 golova za Gale, što je daleko ispod proseka, u PSŽ gotovo da postiže gol po meču od dolaska iz Monaka. Nakon osvajanja titule svetskog prvaka, za tri godine Mbape je dao samo devet golova za reprezentaciju, nije bio strelac na EP, a promašio je i penal posle koga je Francuska eliminisana od Švajcaraca već u osmini finala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke