Mbapeov šou u Minhenu, Bajern bez odgovora na kontre PSŽ-a

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 07.04.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda gostiju u "reprizi finala".

 EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena načinili su blago iznenađenje pobedom protiv Bajerna u Minhenu 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona koji je obeležio dvostruki strelac Kilijan Mbape.

Po izuzetno sneženom vremenu na "Alijanc areni" bolje su se snašli gosti iz Francuske i do vođstva stigli već u trećem minutu golom Kilijana Mbapea.

Pogotku je kumovala očajna reakcija kapitena domaćih Manuela Nojera, kojem je lopta prošla kroz noge.

Nakon ranog zaostatka, Bajern je preuzeo inicijativu i zapretio Kejloru Navasu preko Tomasa Milera, Leona Gorecke i Benžamina Pavara, ali su se novom golu ipak radovali gosti.

Strelac je bio kapiten Marinjikos, nakon što je neuspelom ofsajd varkom uspeo da nadmudri defanzivce domaćih, pa mu je preostao lakši deo posla da savlada Nojera.

Gol nade za domaće postigao je bivši napadač "svetaca" Erik Maksim Čupo-Moting postigavši u 37. minutu gol glavom posle centaršuta Pavara.

Do kraja poluvremena Bajern je opsedao gol Navasa, ali je ostao aktuelni rezultat na snazi.

U nastavku meča viđena je velika borba na obe strane i nešto žešći Bajern nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu.

U uvodnoj trećini drugog poluvremena naročito se istakao golman gostiju Navas koji je osujetio nekoliko pokušaja Bajerna, ali to nije uspeo u 60. minutu kada je Miler postigao izjednačujući gol za domaćina.

Jošua Kimih je sjajno ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Miler je sa sjajnim osećajem za tajming i skok udario loptu glavom poslavši je iza leđa nemoćnog Navasa.

Delovalo je da će Bavarci preokrenuti rezultat, ali onda se pomalo zaboravljeni Mbape ponovo vratio u prvi plat donevši vođstvo PSŽ-u od 3:2.

Bila je to munjevita kontra "svetaca" i demonstracija sile Mbapea pored nemoćnog Džeroma Boatenga i ukopanog Nojera. PSŽ je posle trenutka krize u igri ponovo u prednosti.

Bajern je i posle primljenog gola nastavio da napada i imao nekoliko dobrih prilika preko Alabe i Milera, a nedugo nakon toga i spornu situaciju gde su tražili penal, ali PSŽ je uspeo da odoli i da sa prednošću od jednog gola napusti stadionu u Minhenu.

Revanš je za šest dana na "Parku prinčeva" kada će se znati da li ćemo dobiti novog šampiona Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke