"Meaca" se poklonila Dekiju, a Inter rutinirao njegovu Sampdoriju!

Autor: Mladen Heleta
subota 29.10.2022.
22:37
Izvor: Sportske.net

Bez problema za favorita.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Dejan Stanković se vratio na "Đuzepe Meacu", dobio sjajan doček i ovacije, a Inter nije imao milosti prema njegovoj Sampdoriji. U susretu 12. kola Serije A, crno-plavi su pobedili Đenovljane sa 3:0 i potvrdili dobru formu.

Strelci su bili De Fraj, Barela i Hoakin Korea.

Inter je trenutno četvrti na tabeli sa 24 boda, što je osam manje od prvoplasiranog Napolija. Sampdorija je tek na 18. mestu sa šest bodova i čeka je grčevita borba za opstanak u nastavku sezone.

Bio je ovo i trenerski duel Stankovića sa nekadašnjim saigračem iz Lacija Simoneom Inzagijem, sa kojim je 2000. godine osvojio Skudeto, poslednji za ovaj klub iz Rima.

Inter je mnogo kvalitetniji tim i stvari je na svoje mesto postavio već u prvom poluvremenu. Igrao se 21. minut kada je Čalhanoglu izveo korner sa desne strane, a holandski štoper De Fraj se vinuo u vazduh, nadskočio čuvara i glavom poslao loptu u mrežu, za 1:0.

U 44. minutu je Inter servirao Sampdoriji mat u dva poteza. Bastoni je duboko sa svoje polovine terena poslao dugačak pas, Barela je sjajno ispratio njegovu zamisao, utrčao u prazan prostor, primio loptu, izbio sam pred golmana Audera i "lansirao" mu projektil pod prečku, za 2:0.

U drugom poluvremenu je Inter svesno spustio ritam, nije forsirao i dozirano je kontrolisao meč, a onda je rezervista Hoakin Korea izveo pravu majstoriju u 73. minutu. Prihvatio je loptu na 30 metara od svog gola, a onda se u punom trku stuštio na polovinu gostiju i kada je stigao na 18 metara od protivničkog gola, usledio je strahovit udarac desnom nogom, za 3:0. Argentinac se nije puno radovao pogotku, jer mu je Sampdorija prvi evropski klub u karijeri.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke