Mec sa igračem manje odoleo na "Velodromu", Marsej samo do boda

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 07.11.2021.
14:58
Izvor: Sportske.net

Meč završen bez golova.

EPA-EFE/ALEXANDRE DIMOU
EPA-EFE/ALEXANDRE DIMOU

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpika iz Marseja nisu uspeli da probiju odbranu pretposlednjeplasiranog Meca odigravši sa igračem više samo 0:0 na svom "Velodromu" u meču 13. kola Lige 1.

Prvu ozbiljniju priliku na meču imao je Mec kada je u petom minutu Tomas Delen udarcem sa leve strane pogodio stativu.

Sredinom prvog poluvremena bilo je uzbuđenja na obe strane. Prvo je u 21. minutu poništen gol Mecu zbog ofsajda, a onda je samo dva minuta kasnije Dimitri Paje pogodio prečku nakon čega je pokušao i Under, ali njegov udarac nije bi ni blizu opasan da savlada protivničkog golmana.

U 31. minutu oprobao se i Arkadijuš Milik, ali je lopta na putu do gola dodirnula protivničkog defanzivca i na taj način izgubila neophodnu jačinu kao bi bila opasnija po golmana.

U 34. minutu Delen je još jednom pogodio stativu, takođe iz slične pozicije kao s početka meča, ali ovaj put u bliži ugao.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a prvi udarac u okvir protivničog gola uputio je u nastavku Luis Enrike, ali ga je golman Meca lako ukrotio budući da je išao po sredini.

Marsej je dobio vetar u leđa u 56. minutu kada je isključen Džemerson nakon oštrog starta nad Pajeom.

Lepu priliku za Mec u 64. minutu imao je Setonz, ali je bio previše sebičan u situaciji kada je njegov imao igrača manje.

Kako se utakmica bližila kraju Marsej je sve žešće atakovao ka golu gostiju. Oprobali su se Milik i Under, ali nijedan od udaraca nije bio dovoljno opasan da ugrozi Mec.

Gosti su se grčevito branili, ali su na kraju odoleli i stigli do drugog uzastopnog remija nakon serije poraza, dok je Marsej propustio šansu da preskoči Lans i Nicu i probije se do drugog mesta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke