Meč za infarkt - veličanstven preokret Juventusa, samoubistvo Rome u više činova

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.01.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa došli su do neverovatne pobede na gostovanju Romi 4:3 nakon što su stigli dva gola zaostatka i sa igračem manje odbranili prednost u derbiju 21. kola Serije A.

Prvu ozbiljnu priliku na meču Roma je propustila u šestom minutu kada je udarac Tejmi Ejbrahama bio nedovoljno jak da savlada Vojčeha Ščensnog.

Engleski fudbaler je ipak doneo Romi prednost u 11. minutu nakon odličnog skoka i pogotka glavom.

Samo tri minuta kasnije oprobao se i Pelegrini, koji je zatražio penal, ali je sudija pustio da se nastavi igra.

Posle početnog šoka usledila je reakcija Juventusa i izjednačenje Paola Dibale u 18. minutu. Argentinac je primio pas Federika Kjeze i u svom stilu pogodio levom negom sa ivice šesnaesterca.

Lui Patrisio se izvio koliko je mogao da zaustavi ovaj šut, ali jednostavno nije mogao ništa.

Sredinom poluvreme na bolove se požalio Kjeza i uneo zebnju u stručni štab gostiju da problem nije ozbiljnije prirode.

Kjeza ipak nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega u igru ušao Dejan Kuluševski.

Ejbraham je u nadoknadi prvog poluvremena mogao da stigne do drugog gola, ali je zamalo bio neprecizan.

Roma je munjevito u nastavku stigla do dva gola prednosti. Već u 48. minutu Henkih Mhitarijan je raspalio loptu i ona je na putu do mreže zakačila Matijasa De Šilja i prevarila Ščensnog.

Svega pet minuta kasnije Lorenco Pelegrini postigao je evrogol iz slobodnog udarca i zadao težak zadatak Juventusu da do kraja meča dođe makar do boda.

Juventus se vratio u igru u 70. minutu nakon odličnog gola glavom Manuela Lokatelija posle izvanrednog driblinga i centaršuta Alvara Morate.

Samo dva minuta kasnije Kuluševski je zakucao loptu u mrežu i Juventus se u potpunosti vratio u meč. Pre nego što je priznat gol konsultovan je VAR zbog sumnje da je Morata bio u ofsajdu, ali je pogodak priznat.

Potpuni preokret usledio je u 77. minutu kada je De Šiljo postigao gol za 4:3. Golu je prethodila očajna reakcija Krisa Smolinga i efektan udarac De Šilja. Rui Patrisio je bio nemoćan.

Uzbuđenja do kraja nije izostalo. Matijas de Liht je igrao rukom u svom kaznanom prostoru, zaradio isključenje, a Roma je dobila penal i priliku za izjednačenje. Loptu je uzeo Pelegrini, ali ga je Ščensni pročitao i odbranio mu udarac.

Roma je do kraja meča pokušavala na sve načine da iskoristi brojčanu prednost, ali je na kraju rezultat ostao isti pa je vinula Juventus na peto mesto sa tri boda više u odnosu na nju.

Seriju loših rezultata nastavila je Đenova, koja je na svom terenu poražena od Specije 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Simone Bastoni i tako produbio krizu tima koji je krajem prošle godine preuzeo Andrej Ševčenko.

Đenova je sada minus pet u odnosu na sigurnu zonu i moraće daleko bolje u nastavku sezone ukoliko želi da zadrži elitni rang.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke