Meč života Ferana Toresa spasio Ćavijevu glavu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 21.01.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Feliksov gol je bio presudan.

EPA-EFE/Raul Caro
EPA-EFE/Raul Caro

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Betis na "Benito Viljamarinu" sa 2:4 (0:1) u duelu 21. kola La lige.

Sam početak utakmice obeležen je špalirom obe ekipe za legendu meksičkog fudbala Andresa Gvardada koji se oprostio od "Benito Viljamarina" posle sedam godina jer odlazi u Leon iz svoje domovine.

Znatno bolji početak duela imala je Barselona pošto je u 21. minutu Feran Tores postigao svoj prvi gol u La ligi posle 16. septembra prošle godine. Pogađate, taj pogodak je bio takođe protiv Betisa samo u onoj ubedljivoj pobedi od 5:0 na "Monžuiku".

A, gde je prvi, tu je i drugi. Sjajno je pratio sve u 48. minutu, sačekao "otpadak" i zakucao je u mrežu Silve za 0:2. Činilo se tada da će Katalonci mirno ići ka trijumfu nad klubom iz Sevilje.

No, tada na scenu stupa Isko, čovek koji nikada u svojoj karijeri nije bio strelac protiv Barselone na 18 mečeva. Magija u 56. minutu, pa još lepši gol tri minuta kasnije kada je lobovao Penju za 2:2 i erupciju na "Viljamarinu". Čekala se tu i odluka VAR, ali sve je bilo čisto.

U nekoliko navrata je Luis Enrike bio u dobirm situacijama da ugrozi gol Barse, ali birao je loša rešenja, bivao spor u odlukama. Ti neki momenti koštali su domaćina, jer je Barselona u dve brze situacije utišala zvuk na kultnom stadionu.

Prvo je Žoao Feliks odigrao dupli pas sa Feranom Toresom nakon čega je popularnom "trivelom" postigao divan gol za 2:3 u 90. minutu, a tri minuta kasnije Feran Tores u praktično meču života konvertuje perfektan pas u prostor Jamala i samo je "bocnuo" loptu preko Silve.


Na taj način je praktično spasena glava Ćaviju Ernandezu koji bi bio pod još većim pritiskom da Barselona nije slavila nakon 0:2 posle 48 minuta igre.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke