Medeni mesec je gotov, počeli Tuhelovi problemi

Autor: Sportske Net
četvrtak 30.09.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net

Nešto mora da se menja.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Po prvi put posle dužeg vremena, Tomas Tuhel nema čemu da se raduje. 

Od januara nizale su se pobeda za pobedom, do te mere da ga je faza medenog meseca vodila sve do trona Lige šampiona.

Kao prvi kandidat za svrgavanje Mančester Sitija sa trona, Čelsi je počeo da se sapliće. 

"Plavi" su izgubili dva puta u poslednjih pet dana. Uzastopni porazi od 1: 0 od Mančester Sitija i Juventusa mogu se dogoditi svakome, ali poraz u Torinu je naljutio Tuhela.

Umor i pad forme odigrali su ključnu ulogu u dva preokreta, a Tuhel je sada odgovoran za povratak svojih igrača, što pre. 

Čelsiju definitivno nedostaje Mejson Maunt. Kreativnost u igri i visok intenzitet Mauntove igre definitivno su falili "plavima" u oba poslednja meča. Možda ne doprinosi kada je reč o golgeterskim sposobnostima, ali  ali njegova svestrana igra daleko više utiče na sam tim. 

Mount briljantno pruža vezu između vezista Žoržinja i Matea Kovačića i Lukakua  u napadu.

Povratak engleskog veziste neće biti baš kada treba i zbog toga Tuhel mora smisliti način da da maksimum od svojih drugih napadačkih mogućnosti.

Toliko smo se nadali Havercu ove sezone nakon uzbudljive i turbulentne prve godine u Engleskoj nakon što je stigao pod Franka Lamparda iz Bajer Leverkuzena.

Haverc je u Torinu 15 puta izgubio loptu, više nego bilo koji igrač Čelsija u toku noći.

Piter Krauč je komentarišući igru Haverca rekao: "Mislim da me podseća na Ozila, radi stvari tamo gde lako prolaze i izgleda tehnički sjajno, ali ponekad može izgledati i lenjo i naporno i može vas frustrirati". 

Haverc je pravi talenat, ali se bori da se smesti u prvoj trojci Čelsija.

Nije slučajno što je Lukaku odigrao dva svoja najgora nastupa otkad se vratio u Čelsi upravo bez Maunta u timu. 

Jedan udarac u metu za ceo tim tokom 180 minuta savršeno oslikava napadačke probleme sa kojima se Čelsi trenutno suočava.

U više navrata u Torinu, Lukaku je frustrirano posmatrao kako njegove veziste pogrešno probijaju loptu ili donose pogrešnu odluku u poslednjoj trećini terena. 

Antonio Konte, njegov bivši menadžer u Interu, bio je zaprepašćen ulogom koju je igrao Lukaku.

"Ako imate centralnog napadača kao što je Lukaku, onda je potrebno da znate da ga koristite, a ja mislim da Čelsi još uvek nije shvatio kako to da učini. Ako pronađu način da ga koriste, onda će Čelsi biti tim koji će moći da pobedi sve u Ligi šampiona". 

Možda su to bile samo dve utakmice, ali bile su to dve najvažnije utakmice Čelsija do sada, zajedno sa odlaskom na "Enfild" protiv Liverpula, a Lukaku se nije uključio ni u jednu. Iskreno rečeno, nije ima mnogo ni šanse.

Jasno je Tuhelu da je počelo da "duva" sa svih strana i nepotrebno je govoriti da ne može ovako još dugo. Medeni mesec je gotov, vraćamo se u stvarni svet. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke