MediSon konekcija ne da Arsenalu da beži! Liverpul rešio Vest Hem, Čelsijeva agonija se nastavlja

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 24.09.2023.
17:01
Izvor: Sportske.net

Sjajno popodne u Engleskoj!

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala i Totenhema remizirali su 2:2 (1:1) u derbiju 6. kola Premijer lige na "Emirejtsu".

Kakav londonski derbi! Ako se Arsenal još prošle sezone potvrdio kao tim koji je sposoban da se nadmeće sa bilo kim, sada je to i Totenhem, bez obzira na brojne pretrpljene promene. Ange Postekoglu je pronašao „žicu“ i tim funkcioniše bolje nego u prethodnim godinama.

Arsenal je krenuo jako i uz malo sreće su poveli kada je Bukajo Saka uputio oštar centaršut ka golu, a u želji da interveniše Kristijan Romero trese sopstvenu mrežu i u 26. minutu „tobdžije“ vode. Pre toga je Vikario skinuo stopostotnu priliku za Gabrijela Žezusa.

Pitanje je da li bi prošlogodišnji Totenhem imao odgovor na sve to, ali sadašnji ima odgovor na sve!  Fenomenalna saradnja Sona i Medisona nosila ih je kod oba pogotka, prvo u 42, a zatim i u 55. minutu, da bi između Bukajo Saka ponovo vratio prednost Arsenalu.

Sjajan meč, prštalo je na sve strane, što od polušansi, šansi, što od duela, lepih poteza... Arsenal je pritiskao u završnici meča, a onda je odgovorio i Totenhem preko Rišarlisona i Kuluševskog, ali do promene nije došlo.

Englezi su baš rešili da sve najinteresantnije utakmice kola svrstaju u nedeljni termin od 15 sati. Tako su u istom terminu igrali i Liverpul i Vest Hem na „Enfildu“ što takođe važi za mali derbi. Bolje je Vest Hem ušao u meč i da nije bilo Alisona i njegove spektakularne asistencije, Tomaš Souček bi u uvodnim minutima doneo prednost „čekićarima“. Oslobodio se Liverpul, preuzeo inicijativu i otuda i akcija Luisa Dijaza za Darvina kojem je lopta išla iza leđa, ali ju je on doturio za Salaha koji je srušen od strane Agerda za penal. Egipćanin to pretvara u vođstvo.

No, Vest Hem uspeva da odgovori preko predivnog gola Džereda Bouvena. Kako se samo ubacio i pogodio iz preteške situacije... U drugom poluvremenu, Liverpul je dominirao i to im se isplatilo. Aleksis Mekalister šalje divan lob-pas za Darvina koji odlično reaguje i matira Alfonsa Areolu. Konačan rezultat - 3:1 -  postavio je rezervista Dijogo Žota u 85. minutu posle gužve pred golom Vest Hema i asistencije Van Dajka

Nastavlja se košmarna sezona za Čelsi... Šest utakmica je prošlo, a oni su ostali na pet bodova. Ovog puta bolja od njih bila je Aston Vila i to na „Bridžu“ gde je bilo 0:1 pogotkom Olija Votkinsa.

Brajton je posle preokreta na krilima Kaoura Mitome dobio Bornmut sa 3:1 i tako nastavio da bivstvuje u gornjem delu tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke