Melem za oči - "Alijanc Arena" dobija novi izgled!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.03.2018.
10:32
Izvor: Sportske.net

Pitate se šta može da se rekonstruiše na stadionu otvorenom pre 13 godina? Bajern kaže kompletan "enterijer" i tribine jer Minhen 1860 više ne igra na "Alijanc Areni".

fcbayern.com
fcbayern.com

Povezane vesti

Petostruki šampion Evrope i apsolutni lider po broju osvojenih titula u Nemačkoj najavio je skori početak radova na "umivanju" stadiona.

Minhenska "Alijanc Arena" otvorena je u maju 2005. godine, godinu dana uoči Mundijala koji je Nemačka organizovala, a trinaest godina kasnije uslediće veliki radovi.

Pošto su stadion u periodu od 2005. do 2017. godine koristili Bajern i Minhen 1860 nije bilo prostora da velelepni fudbalski objekat bude ukrašen bojama samo jednog kluba.

Nakon što je Minhen 1860 prestao da koristi "Alijanc Arenu" stadion je postao dom samo jednog, najvećeg kluba iz bavarske prestonice. Tim povodom Bajern je najavio velike radove na stadionu koji će od maja tekuće godine postati prava "Bajern Arena"!

Klupski čelnici razmatrali su tokom prethodna četiri meseca rešenja koja su ponudile švajcarske arhitekte Hercog & de Meron i na kraju doneli konačnu odluku po pitanju novog dizajna enterijera i tribina "Alijanc Arene".

U prilogu su fotografije koje svedoče kako će Bajernov dom izgledati od sledeće sezone.

Alijanc Arena

Alijanc Arena

Alijanc Arena

Alijanc Arena
Foto: fcbayern.com

Pitate se šta će biti sa "starim" stolicama koje će biti uklonjene sa stadiona?

Bajern je putem zvaničnog sajta ponudio vlasnicima sezonskih karata da sedište koje su koristili tokom prethodnih godina dobiju u trajno vlasništvo po ceni od 20 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke