Melije spustio rampu anemičnom Liverpulu, Samervil šokirao Enfild!

Autor: Ivan Cvetković
subota 29.10.2022.
22:41
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda gostiju iz Jorkšira.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Lidsa napravili su veliko iznenađenje na Enfildu gde su u okviru 14. kola Premijer lige savladali Liverpul rezultatom 2:1.

Posebno se istakao golman gostiju Ilan Melije sa devet odbrana, pa je uz strelce Rodriga i Samervila sasvim sigurno jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu svoje ekipe.

Odmah na početku meča dogodio se veliki šok za navijače "redsa", veliku grešku Gomeza nije uspeo da ispravi Alison, a čitavu situaciju iz četvrtog minuta iskoristio je Rodrigo.

Na odgovor Liverpula čekalo se deset minuta, Robertson je vratio loptu u kazneni prostor gde ju je sačekao Mohamed Salah i mirno sproveo u mrežu.

U nastavku poluvremena, mogli su "redsi" i do vođstva kada se Nunjez nije najbolje snašao u kaznenom prostoru, pa promene rezultata do odlaska na odmor nije bilo.

Usledio je veliki nalet fudbalera Liverpula koji su pokušavali da preokrenu rezultat, ređale su se prilike Nunjeza i Firmina u dva navrata, ali je Melije uspevao da izađe u tim duelima kao pobednik.

A onda - totalni šok.

Sevnula je kontra Lidsa u 89. minutu koju je povukao Njonto, a dovoljno priseban u kaznenom prostoru rivala bio je Krisensio Samervil koji je ćušnuo loptu iza leža Alisona.

Krenuo je Liverpul na sve ili ništa, ali na kraju nije dobio ništa, pa su gosti iz Jorkšira ovom pobedom stigli do 15. pozicije Premijer lige sa 12 bodova.

Liverpul je deveti sa 16 bodova i u maloj krizi rezultata.

I malo većoj krizi igara u Premijer ligi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke