Zvanično - Najbolji je, IKADA!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.11.2021.
21:54
Izvor: Sportske.net

Zvanično je!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Lionel Mesi je ponovo osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača sveta u protekloj 2021. godini.

Argentinac je u teškoj konkurenciji izabran ispred Roberta Levandovskog, Žoržinja, Karima Benzeme i Kantea, koji su se tim redosledom poređali posle Mesija. Kristijano Ronaldo je zauzeo "tek" ili "čak" šesto mesto, ispred Salaha, De Brujnea, Donarume, Halanda...

Ovo je Mesiju sedma, rekordna "Zlatna lopta", sada ima dve više od Kristijana Ronalda i teško da će Portugalac uspeti da ga sustigne u 2022. i 2023. godini.

Mesi je nagradu za najboljeg na svetu osvajao 2009, 2010, 2011, 2012, 2015. i 2019. godine, a ove ju je poneo najviše zbog toga što je kao kapiten i najbolji igrač predvodio Argentinu do trofeja na Kopa Americi.

Pored toga, osvojio je i Kup kralja sa Barsom, bio je prvi strelac La Lige sa 30 golova, ali nije uspeo da je i osvoji. 

Suštinski, statistički individualno je bio kao i uvek vanserijski, ne kao Levandovski, ali je osvojio najvažniji reprezentativni trofej i pritom bio najbolji igrač Kopa Amerike.

Mnogi su se pitali kako to da Žoržinjo kao osvajač Lige šampiona i Evropskog prvenstva, i to kao važan šraf Čelsija i Italije, nije proglašen za najboljeg i baš zbog takvih pitanja, ovu nagradu više ne shvataju kao nekada. 

Za kraj, zanimljivo je i podsetiti na večnu listu koja će dodatno pokazati zašto niko nikada neće prestići Mesija.

Posle njega sa sedam, Ronalda sa pet, slede Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten sa po tri "Zlatne lopte". 

Dakle, potrebno je da neko od aktivnih igrača, kao što su Mbape, Haland ili neko treći, u narednoj deceniji dominiraju toliko da budu najbolji u sedam od recimo 10, 11 godina.

I baš zato nismo svesni u kakvoj eri smo živeli, a kojoj se, nažalost, bliži kraj...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke