"Mesi efekat" - erupcija cena karata u Majamiju do neslućenih visina

Autor: Filip Rodic
četvrtak 08.06.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

​Lionel Mesi šokirao je fudbalski svet vestima da će se pridružiti Inter Majamiju, što je odmah uticalo na tržište karata.

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Lionel Mesi šokirao je fudbalski svet vestima da će se pridružiti Inter Majamiju, što je odmah uticalo na tržište karata.

"Atletik" je citirao izvor koji je rekao da bi Mesi mogao da debituje za klub 21. jula u utakmici protiv meksičkog Kruza Azula, a ta utakmica je odmah dovela do ogromnog povećanja cena karata. Najjeftinije karte za tu igru, koje su se inače prodavale za 29 dolara, koštaće više od 300 dolara.

Karte za utakmicu Intera Majamija 26. avgusta protiv Njujork Red Bula, što bi bila njegova prva utakmica u MLS-u, porasle su sa 30 na 401 dolar. I ulazak na meč 3. septembra protiv Los Anđelesa je postao skuplji, sa 81 dolara na 422 dolara nakon odluke Argentinca.

I cene nastavljaju da rastu. "Forbs" je izvestio o ukupnom povećanju cena karata za Inter Majami za 1000% u satima nakon što su vesti o Mesiju izašle, dodajući da je prosečna cena ulaznica za domaće utakmice u klubu skočila 515%, sa 152 dolara na početku sezone na 935 dolara .

Sezonske karte Inter Majamija za ovu sezonu su već rasprodate, ali mogu da se rezervišu sezonske karte za 2024. uz nepovratni depozit od 200 dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke