Mesi golom sezone overio titulu Parižana, navijači ranije napustili stadion!

Autor: Milovan Longinov
subota 23.04.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

PSŽ je ponovo šampion, ali...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena večeras su osvojili novu titulu u Ligi 1, pošto su remijem sa Lansom i matematički pobegli drugoplasiranom Marseju na +16. 

PSŽ se večeras dosta  mučio, ali je na kraju uspeo da slomi otpor gostiju tek sa igračem više, ali ispostavilo se da ni majstorija Mesija nije bila dovoljna za pobedu.

Danso je u 57. minutu dobio drugi žuti karton i automatsko isljučenje, pa je PSŽ dodatno pritisnuo rivala.

Ključni momenat na utakmici dogodio se u 68. minutu kada je Nejmar proigrao Mesija, a Argentinac sa 25 metara poslao loptu pod prečku i postigao svoj najlepši pogodak ove sezone. 

Iako je PSŽ imao igrača više, dopustio je gostima da dođu do izjednačenja u samom finišu. U 88. minutu Maćado je poslao povratnu kroz peterac, a Žan je bio na pravom mestu i lako je pogodio za konačnih 1:1.

Ipak, i ovaj bod bio je dovoljan da PSŽ matematički postane šampion. 

Dodatni gorak ukus osim remija sa igračem više, dodali su i mnogi navijači koji su ranije danas  najavili da će ranije napustiti tribine i da će titulu slaviti na ulicama, ne sa igračima i upravom, jer se ne slažu sa brojnim potezima ove sezone.

PSŽ je vratio titulu posle dve godine i osvojio svoju 10. u istoriji. Od toga, PSŽ je osvojio osmu u eri katarske porodice na čelu, od 2012. do danas. 

PSŽ je prošle sezone dopustio da mu Lil ukrade titulu, ove nije bilo šanse da dođe do bilo kakvog iznenađenja, ali će ovo biti jedini trofej za Maurisija Poketina, koji će gotovo sigurno dobiti otkaz.

Poketino je razočarao u Ligi šampiona pošto je ispao od Real Madrida, ali i u Kupu Francuske u kom je eliminisan od Nice posle penala. 

Sve u svemu, ovo je titula sa gorkim ukusom u ustima, jer nije poznato ni da li će Kilijan Mbape ostati, veće su šanse da neće, a i sledi ponovo novi početak sa novim trenerom, u igri su Zinedin Zidan i Antonio Konte...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke