Mesi i Nejmar se čuvali za vikend klasik, Argentina i Brazil koračaju ka Kataru!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.09.2021.
08:05
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrani mečevi sedmog kola u južnoameričkim kvalifikacijama...

 CLAUDIO REYES
CLAUDIO REYES

Povezane vesti

Bez većih iznenađenja u kvalifikacijama u Južnoj Americi, Mesi i Nejmar su se čuvali za međusobni sudar za vikend, ali su oba giganta, Brazil i Argentina dobili svoje mečeve.

"Selesao" je imao teži posao, ipak odneli su bodove iz Santjaga i nastavili sa perfektnim kvalifikacijama, jedini gol je u meču punom tenzija postigao rezervista Everton Ribeiro. Inače, Brazilci su bili bez devet igrača, uključujući pet startera koje klubovi iz PL nisu pustili, odnosno izvršili pritisak da ne putuju jer bi se suočili sa karantinom po povratku.

Ništa zato, sedam mečeva isto toliko pobeda, petorstruki prvak sveta već vidi Katar.

Argentina je lako prošla Venecuelu, pobeda od 3:1, strelci s bili Lautaro, Hoakin Korea i Anhel Korea, dok je Soteldo sa bele tačke postigao jedini gol za domaćina u Karakasu. Venecuela je poslednja na tabeli, Argentina ima 15 bodova, drugi su, na šest koraka iza Brazila sa kojim igraju za vikend. 

Argentinci su zadržali drugo mesto ispred Ekvadora koji je savladao Paragvaj u samom finišu, Feliks Tores i Majkl Estrada su doneli pobedu "Orlovima" koji imaju 12 bodova. 

Peru i Urugvaj su remizirali u Limi. Domaćin je preko Tapije koji je dao gol makazicama poveo, ali su gosti bez Suareza i Kavanija stigli do boda, remi je doneo de Araskaeta fudbaler brazilskog Flamenga.

Kolumbija nije uspela da pobedi u La Pazu na velikoj nadmorskoj visini. Rožer Martinez je doveo "Kafeterose" do prednosti, ali su domaći bombom Sauseda izbegli poraz.

Ekvador - Paragvaj 2:0
Bolivija - Kolumbija 1:1
Venecuela - Argentina 1:3
Čile - Brazil 0:1
Peru - Urugvaj 1:1

Brazil ima 21 bod, Argentina 15, Ekvador 12, Urugvaj i Kolumbija po 9, Paragvaj 7, Čile i Bolivija po 6, Peru 5, Venecuela 4.

Osim velikog derbija između Brazila i Argentine, za vikend Čile će u Ekvador, teško iskušenje, Kolumbija u Paragvaj, dok je Urugvaj favorit kod kuće protiv Bolivijaca. Peru očekuje u derbiju začelja pobedu protiv Venecuele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke